Odličan
je za doručak ili večeru uz krem sir, domaću paštetu ili puter. Deca će uživati
ako ih pozovete da prave hleb sa vama, a biće vrlo ponosi da ponesu to što su napravili u školu za užinu.
---------------------------------------------------------------------------------------
Crni hleb sa mlaćenicom, semenkama i sirom
300 g
crnog brašna (mešavina za crni hleb)
200 ml
mlaćenice
250 g
krem sira, ili mladog sira
4
jajeta
2
kašike suncokretovih i bundevinih semenki
+ za posipanje
¼
kašičice soli
2
kašičice praška za pecivo
Pomešajte
brašno sa praškom za pecivo i solju. Dodajte blago umućena jaja, mlaćenicu i
sir. Mešajte mikserom sa nastavcima za testo ili varjačom dok se ne stvori
ujenačeno testo. Na kraju dodajte grubo naseckane semenke. Kalup za pečenje
hleba obožite papirom, sipajte smesu, pospite sa ekstra semnekama i pecite u
unapred ugrejanoj rerni na 180 °C oko sat vermena. Pre nego što izvadite
hleb/kolač iz rerne proverite da li je pečen uz pomoć čačkalice. Gotov hleb
izvadite iz kalupa, prekrite krpom i ostavite da se ohladi.
Oooo, velkam bek! Drago mi je da si opet sa nama. Mnogo lep hleb, nema šta!
ReplyDeleteHvala :*
DeleteDobar recept nema šta, a i fotografija je odlična. Pratim te, dopada mi se blog. Pišem blog http://traganjezaizgubljenimvremenom.blogspot.rs/, pa ako želiš možeš me posetiti i pratiti. Imamo slična intresovanja, knjige, kuhinja itd...
ReplyDeleteLepo da si nam došla sa ovim lepim receptom. odličan je hleb i ne samo uz doručak
ReplyDeleteNe znam šta je bolje, uvod ili recept (probam već sutra). Uživanje je čitati i pratiti vaš blog :)
ReplyDeletenice article great post comment information thanks for sharing.
ReplyDeleteดูหนัง
Hvala :)
ReplyDeletegoogle 2459
ReplyDeletegoogle 2460
google 2461
google 2462
google 2463
google 2464