Ponekad subotom uveče, umorni od obaveza i ubrzanog svakodnevnog tempa organizujemo sebi opuštajuće veče uz tapas i dobro vino... Mali zalogajčići, ukusi mora i mediterana....muzika. Opuštanje.
Zivot je lep.
---------------------------------------------------------------------------------------
Tortilja
1 kg krompira
300 g luka
8 jaja
ulje
so
Oljušten krompir isecite na pola, pa na tanke listice, oko 3 mm debele.
Potrudite se da vam krompir
bude jednak da bi bio gotov u isto vreme.
Luk isecite na tanka
rebarca. U dubokom tiganju ugrejte dosta ulja, maslinovog po želji. Stavite
krompir da se prži i nakon par minuta dodajte i luk. Pecite sve zajedno dok se
i luk i krompir ne karmelizuju. Nemojte previše često mešati da se krompir ne
bi raspao.
Stavite cedku u činiju pa
procedite krompir. Ulje možete sačuvati.
U drugu činiju razbite jaja
pa dodajte krompir dobro poslote i promešajte.
Ostavite da odstoji pokriveno desetak minuta.
Drugi tiganj dobro zagrejte
pa sipajte malo ulja. Uspite mešavinu jaja i krompira. Nakon minut dva pečenja
smanjite jačinu ringle i pecite još oko 3 minuta. Na tiganj stavite veliki
tanjir pa prevrnite tortilju, a zatim je vratite da se zapeče sa druge strane.
Pecite još oko 5 minuta na smanjenoj ringli da se lepo zapeče sa druge strane. U sredini tortilja treba da ostane meka ali
pečena.
Mrinirane masline
zelene masline+crne
masline+ ljuta paprika po ukusu+čen belog luka+lovorov list+ komad narandžine
kore
Odličan recept.Preukusno sa svim prilozima
ReplyDeleteRecept mi se baš dopada, idealan za brzu pripremu. Pratim te, takodje pišem blog http://traganjezaizgubljenimvremenom.blogspot.rs/ pa možeš pogledati ako te zanima i pratiti!
ReplyDeleteOdlično izgledaju! Super recept! :)
ReplyDeletegoogle 1071
ReplyDeletegoogle 1072
google 1073
google 1074
google 1075
google 1076