September 26, 2015

Čizburger








"Mama kada ćeš da nam praviš one pljeskavice kao Sundjer Bob?"
"Potražiću recept na netu pa ćemo praviti."
Proguglam malo i najdem neki video. Počnem da gledami ne verujem. Keba Krabin burger se pravi od mesa raka. Stvarno?! I šta treba da kažem detetu od čega je burger kada me pita? Od Keba Krabe?
Neeee....
Napravile smo obične pljekavice sa sirom u sredini. Najvažnije je bilo da ima zelenu salatu, kečap i paradajz. Osmeh i zadovoljstvo su neprocenjivi. Volim kada neku uličnu hranu ne proverenog kvaliteta spramamo kod kuće i kada to dobro prodje.  To znači da ćemo manje ići do Meka ili Burger Kinga.

Recept objavljen u junskom Mezze-u

 ---------------------------------------------------------------------------------------


Čizburger

Sastojci:

500 g mlevenog junećeg mesa
1 manji ljubičasti luk, sitno seckan
1 jaje
4-5 kriški kačkavalja
1-2 kašike prezli
1 kašika seckanog peršuna
1 kašičica aleve paprike
1 kašičica soli
1/3 kašičice sode bikarbone
malo bibera

zelena salata
paradajz
krastavci
kečap

Sve sastojke za pljeskavice stavite u jednu činiju i dobro izmesite.  Ako imate vremena ostavite smesu u frižideru na pola sata. Nauljenim rukama oblikujte dve manje pljeskavice, na jednu stavite krišku sira pa preklopite drugom. Na isti način napravite i ostale čizburgere.
Pecite burgere na dobro ugrejanom tiganju. Vodite računa da vam u sredini ne ostanu živi jer su malo deblji.
Zagrejte omiljene zemičke, možete ih i prepolovljene prepeći na tiganju u kome ste pekli pljeskavice. Stavite unutra čizburgere i omiljene priloge vaše dece. Servirajte ili spakujte za užinu u školi.

Recept za štampu



Pin It Now!

4 comments:

  1. Fotka je extra, a dijalog mi je donekle poznat... :)

    ReplyDelete
  2. Ja već zamišljam da bi Ićko umr'o od smeha kad bih mu rekla da se pravi od Keba Krabe. Njemu su takve stvari smešne u smislu: 'Ma, ne zezaj mama!'. :) Na svu sreću, nešto ne voli Sunđer Boba...

    ReplyDelete