Ove kiflice su idealne za iznenadne drage goste ili uz jogurt za brzu večeru.
Pregledajući Tamarin blog u potrazi za receptima koje ću praviti u okviru FBI rukavica (igre food blogera koju je osmislila Mamajac) ovaj recept sam zapazila, ali sam za isprobavanje odabrala druge. Medjutim kada mi se najavila izuzuzetno draga prijateljica koju nisam videla neko vreme, u rano jutarnju posetu setim se kiflica i rešim da nas obe obardujem njima. Nestale su velikom brzinom a ovih nekoliko su preživele samo zato što sam ih odmah odvojila i ostavila (zbog sebe) na polu skrivenom mestu do slikanja....
Jedina stvar koju sam izmenila je što sam umesto samo belanceta u testo stavila celo jaje, računajući da ako mi testo bude previše lepljivo mogu da stavim još malo brašna, ali nije bilo potrebe.
Sastojci:
testo
250 g mekog brašna
120 g svežeg sira
50 ml mleka
50 ml ulja
1 kašičica soli
1 jaje
3 ravne kašičice praška za pecivo
premaz
1 žumance
1 kašika mleka
malo bibera
so
sveži sir za punjenje, ili po želji kačkavalj, sjenički sir....
U posudu za mešenje prosejati brašno i prašak za pecivo, dodati ostale sastojke i mikserom sa spiralnim nastavcima umesiti testo. Mesiti dok se ne stvori glatka kugla, po želji možete još malo testo doraditi rukama.
Zagrejati rernu na 180°C.
Testo podelite u dva dela, oblikovati lopte pa oklagijom razvaljati u velike krugove. Podeliti testo na trouglove željene veličine. Na svaki staviti po malo svežeg sira ili drugog nadeva, preklopiti krajeve trouglada fil ne bi cureo, pa umotati kiflicu. Redjati ih u pleh (ova mera je taman za jedan veliki pleh od rerne) i premazivati sa žumancem umućenim sa mlekom i začinjenim sa biberom i malo soli zatim posuti sa lanenim i susamovim semenkama.
Peći 30-ak minuta.
Recept za štampu
Isprobala JovankaBaštovanka
Mmmmm... bile bi idealne sad za doručak. :) Volim kiflice, a ti si ove super napravila.
ReplyDeleteHvala!
DeleteIdealne za doručak ili užinu
ReplyDeleteAh, da...idealne...
DeleteOvakve brze stavri i ja volim. Divno izgledaju, moram zabilježeiti!
ReplyDeleteThis comment has been removed by the author.
DeleteZaista brze i ukusne, ne možeš da pogrešiš!
DeleteMislim da ću morati početi stavljati sir u tijesto, sviđa mi se ideja i imam dojam da su kiflice onda još mekanije. Fino! :)
ReplyDeleteSir testu daje dodatnu teksturu i ukus, meni se jako svidja ta varijanta!
Deletepredivne u tvojoj izvedbi. baš mi je drago što si ih radila, puno ti hvala!
ReplyDeleteDrago mi je da su ti se svidele, hvala tebi na receptu!
Deletepredivne, predivne!
ReplyDelete:)
DeleteOdavno sam zapazila (i zabilježila) ove kiflice, pa nikako da dođu na red za isprobavanje... Predivne su i u tvojoj izvedbi!!
ReplyDeleteProbaj ih obavezno!
DeleteJako lijepo izgledaju, super si ih napravila ! I na mojoj su listi za isprobavanje, nadam se da će uskoro biti i isprobane .
ReplyDeleteHvala :)
DeleteDivne slicice i kiflice, pozelis odmah da probas jednu, pa jos jednu, pa se onda krisom vratis po jos jedan zalogajcic... testo sa sirom bude uvek vrloo fino.:))
ReplyDeleteUvek fino. Hvala draga Lana na komplimentima :)
DeleteMmmm, divno izgledaju. Slistila bih odmah par komada:)
ReplyDeleteNikako jednu. Kada počneš da ih jedeš nema kraja...
DeleteMoja tiha patnja, tople kiflice. Krasno izgledaju.
ReplyDeleteZato ih ja retko pravim, ne mogu da im odolim.
DeletePredivno izgledaju. Pripremala sam ih par puta i zaista su genijalne :)
ReplyDelete:)
Deletedivne su ti kiflice, odličan recept si odabrala!
ReplyDeleteHvala!
DeleteDivne su... I ja sam ih zapazila, pa ih mozda ubacim na svoju vec ogromnu listu. :)
ReplyDeleteVerujem da ti je lista ogromna, i moja je :D
DeleteDraga Sanja upravo isprobani! hvala!
ReplyDeletehttp://feedproxy.google.com/~r/Astal-kuhinjaMojeRavnice/~3/yRR2zBExkdM/brze-kiflice-sa-sirom.html