Piletina u gorgonzola sosu sa bademima
Sastojci:
400 g pilećeg belog mesa
100 g gorgonzola sira
250 ml pavlake za kuvanje (mlečne)
20 g putera
šaka seckanih proprženih badema
so i krupno mleveni biber
Meso isecite u šnicle, ne previše tanke ali ni debele. Blago ih istanjite čekićem. Posolite i pobiberite prema ukusu. Na dobro ugrejanom tiganju na malo ulja ( ili bez kako ste navikli) ispecite meso, da lepo porumeni sa obe strane.
Izvadite meso iz tiganja i držite ga na toplom dok ne pripremite sos. Sklonite tiganj sa ringle i sipajte pavlaku za kuvanje dodajte gorgonzolu pa vratite tiganj na ringlu. Kuvajte mešajući sos dok se sir ne rastopi, dodajte komadić putera i promešajte. Na kraju vratite meso u tiganj i kuvajte sve zajedno oko tri minuta da se ukusi povežu. Bademe krupno naseckajte i kratko propržite na suvom tiganju. Meso servirajte sa sosom i uz priloge po izboru i pospite bademima.
google 370
ReplyDeletegoogle 371
google 372
google 373
google 374
google 375
google 376
google 377