August 10, 2019

Piletina u gorgonzola sosu sa bademima



Ovaj način pripreme mesa je bio jako aktuelan na početku mojih blogerskih dana pre skoro 10 godina. I kasnije je pao u zaborav, bar moj. Setila sam ga se pre par nedelja, pogledala recepte malo na  netu i svi su bili tako neka varijacija na temu, ali osnova je manje više ista. Belo meso, pavlaka za kuvanje i gorgonzola ili neki sličan sir .Meni se učinilo da bi bademi gore bili kao tačka na i... i to je to, bez neke velike filozofije. 


Piletina u gorgonzola sosu sa bademima

Sastojci:

400 g pilećeg belog mesa
100 g gorgonzola sira
250 ml pavlake za kuvanje (mlečne)
20 g putera
šaka seckanih proprženih badema
so i krupno mleveni biber

Meso isecite u šnicle, ne previše tanke ali ni debele. Blago ih istanjite čekićem. Posolite i pobiberite prema ukusu. Na dobro ugrejanom tiganju na malo ulja ( ili bez kako ste navikli) ispecite meso, da lepo porumeni sa obe strane.
Izvadite meso iz tiganja i držite ga na toplom dok ne pripremite sos. Sklonite tiganj sa ringle i sipajte pavlaku za kuvanje dodajte gorgonzolu pa vratite tiganj na ringlu. Kuvajte mešajući sos dok se sir ne rastopi, dodajte komadić putera i promešajte. Na kraju vratite meso u tiganj i kuvajte sve zajedno oko tri minuta da se ukusi povežu. Bademe krupno naseckajte i kratko propržite na suvom tiganju. Meso servirajte sa sosom i uz priloge po izboru i pospite bademima. 
Pin It Now!

1 comment: