Žmurim. Osetim opojan miris badema i malina i sveže pečenog peciva. Automatski zamišljam sebe u ogromnoj toploj kuhinji Gospođe Patmor. Pijemo čaj i jedemo ove mafine. Ukusniji su nego što sam očekivala. Bademi se baš fino osete i daju potpuno drugačiji strukturu i ukus mafinima, maline se savršeno uklapaju. Usput planiramo šta ćemo spermati za sledeći piknik koji organizje Grofica od Granthama.....
---------------------------------------------------------------------------------------
Bakwell mafini
Sastojci:
150 g brašna
150 g braon šećera
150 g mlevenih badema
125 g putera
3 jaja
250 g malina
1 vanil burbon šećer
1 kašičica praška za
pecivo
listići badema
šećer u prahu
Penasto umutiti šećer,
vanil šećer, jaja i rastopljeni puter. Dodati brašno, prašak za pecivo i mlevene bademe, promešati špatulom. Dodati
i maline pa lagano promešati. U kalup za mafine staviti papirne korpice,
rasporediti smesu pa preko staviti listiće badema. Peći u ugrejanoj rerni
na 180 ˚C oko 30 minuta. Čačkalicom
proveriti da li su mafini pečeni. Ako su pečeni izvaditi ih iz rerne i ostaviti
ih da se ohlade na sobnoj temperaturi. Pre posluživanja posuti mafine šećerom u
prahu.
Jako volim ovakve fine, jednostavne i brze recepte za ono nešto slatko.
ReplyDeletegoogle 4033
ReplyDeletegoogle 4034
google 4035
google 4036
google 4037
google 4038