Nedostaje mi blog, i pisanje i priprema recepata. Najviše mi nedostaje ono vreme provedeno iza fotoaparata. Stalno obećavam sebi da ću se bolje organizovati, da ću uveče ostajati duže budna, dani su sada duži....nadam se da ću ubuduće bolje ispunjavati ta obećanja. Ako razmišljate da se upustite u pisanje bloga o hrani predlažem da svratite kod Maje i informišete se malo o tome, a možda nešto i dobijete. Maja na svom G+ profilu ima i dobar muzički izbor i često se tamo nadjem. Danas slušam Oružjem Protivu Otmičara. Moji Zrenjaninci. Jedna od stvari koja mi jako nedostaje ovde su odlične rok svirke na kojima se sluša dobra muzika i đuska sa prijateljima.... Majo nadam se da ćemo uskoro zajednio đuskati na OPO-ovoj svirci!
Uf.
Odoh sada da bicikliram.....
---------------------------------------------------------------------------------------
Čizkejk u teglicima sa prelivom od narandži
(koji se ne peče)
za 6 do 8 teglica
podloga
200 g keksa, Petit beurre
70 g putera
1 kašičica meda (opciono)
krem
300 ml slatke pavlake
300 g krem sira
1 kašika meda
1 kesica burbon vanil šećera ili vanila ekstrakt
preliv od narandži
4 velike narandže
med po ukusu
3/8 želatina
300 ml slatke pavlake
malo mrvljenog keksa i
seckanih badema
Izblendirajte narandže,
sipajte ih u šerpicu, pa dodajte med po ukusu i u zavisnosti od toga koliko su
narandže slatke, kuvajte oko 5 minuta nakon što su proključale. Jednu kesitcu
želatina pripremite prema uputstvu sa kesice. Sklonite šerpicu sa narandžama sa
ringle i ostavite da se smesa malo prohladi. Od rastopljenog želatina odvojite
3/8 (malo manje od pola) i dodajte
narandžama. Dobro promešajte i opstavite da se smesa ohladi i stegne. Ako
volite čvršće prelive slobodno stavite više želatina, ja sam želela da mi
preliv bude malo tečniji.
Sameljite keks u seckalici,
otopite puter i pomešajte sa keksom.
Rasporedte keks u teglice.
Miksirajte slatku pavlakudok se ne napravi šlag, pa joj postepeno dodajte krem sir, na
kraju stavite med i vanilu pa miksirajte jos malo. Zatim rasporedite krem u teglice. Prelite sa
ohlađenin prelivom od narandže.
Po želji možete i gore
staviti slatku pavlaku i sve posuti sa ma malo mrvljenog keksa i seckanim
bademima.
Recept objavljen u Mezze-u, potražite još super recepata za Čizkejk!
Ma, koja dobra ideja!
ReplyDelete[par meseci kasnije...]
ReplyDeleteIako izgleda predivno, čizkejk moram da preskočim, al' OPO svirke pratim, pa kad dođeš, možda uspemo da ulovimo neku :)
p.s.
Sanjaaaaa, ajde dođiiiii! :)
Predivno! Uvek za dobar cheese cake!
ReplyDelete