October 19, 2012

Sendviči sa pohovanim mesom, pečenom paprikom i fetom

Ako planirate neki jesenji piknik, da uhvatite sunčane dane u prirodi pre nego što postanu hladni i snežni, ovo su idealni sendvici za tu priliku... Ili da za promenu poslužite sendviče za nedeljni ručak :)
Pohovano meso je visoko na lestvici omiljene hrane u našoj kući. Ali ga ne pravimo baš često zbog svih kalorija koje ono nosi sa sobom. Naravno da bi mogla da izbegnem dva sloja jaja i prezli koje savetujem, i naravno da može pohovano da bude i u rerni, ali to jednostavno nije to. Tako da radije se odlučujem za ono pravo, po našem skromnom mišljenju, ali redje.
Pivo u jajima je nešto što me je mama naučila. Ono daje rastresitost i čini da poh lepo naraste. Ono što je po meni ključno za lepo ispohovano meso je da se ni brašno ni prezle ne utapkavaju, utljavaju u meso, nego da se šnicle nežno i polako uvaljaju u sastojke i da se odmah prže. Nikako pripremanje unapred.

Recept možete pronaći i u  ovom broju časopisa Mezze.

Sastojci:


Za 4 osobe


200 g pilećeg belog mesa
1,5 kašika ulja
1 ravna kašičica senfa
¼ kašičice čilija
½  kašike  worcester sosa
So, biber

 

2 jaja
50 ml svetlog piva
2 kašike brašna
150 g prezli
2 kašike rendanog parmezana

2 sendvič kifle
100 g fete
4 crvene pečene paprike
4 žute pečene paprike
2 kašike maslinovog ulja
1 kašičica jabukovog sirćeta
2 čena belog luka
½ kašičice sušenog origana ili 1 grančica svežeg
So, biber



Belo meso isecite na šnicle, veličinu uklopite sa veličinom sendvič kifli. U činiju stavite ulje, senf, čili, Worcester, biber i so, pa umutite viljuškom. Sve šnicle stavite u činiju vodeći računa da se marinada lepo rasporedi i ostavite na 2 sata u frižideru.
Žicom penasto umutite jaja, pa dospite pivo.
Na jedan tanjir stavite brašno, a na drugi prezle u koje ste umešali parmezan.
U tiganj sipajte dosta ulja , da šnicle plivaju dok se peku.
Svaku šniclu uvaljajte u brašno,  a da pritom brašno ne utrljavate u meso, da ne bi postalo tvrdo. Zatim šniclu potopite u smesu od jaja i piva, pa u prezle, pa još jednom u jaja a zatim u prezle. Na ovaj način ćete dobiti bogat vazdušast poh. Pržite na vrelom ulju dok ne porumene. Ostavite na kuhinjskom ubrusu da se ocedi višak masnoće.
Pečene paprike očistite od kožice, peteljki  i semenki. Beli luk sitno naseckajte pa pomešajte sa maslinovim uljem i origanom, stavite paprike i posolite i po biberite po ukusu.  Ostavite u  frižideru da se marinraju, oko 20 minuta.
Prepolovite sendvič kifle, uklonite deo sredine da sendvič ne bi bio previše hlebast. Feta sir isecite na tannje šnite. Paprike malo ocedite od ulja ali ne potpuno. Redjajte red paprika pa šnicle, zatim sir i završite sa paprikama.  Blago pritisnite sendviče da sastojci povežu. Svaku kiflu presecite na dva dela pa poslužite.
Pin It Now!

12 comments:

  1. I ja sam pravila nesto slicno za rucak na plazi inspirisano ovim tvojim sendvicima ali prilagodjeno nasem ukusu

    ReplyDelete
  2. Ova prva slika gotovih sendviča me toliko privukla da sam odmah kliknula na tvoj blog :D Fenomenalni su!!! Sočni s paprikama i pohanim mesom, ma ovo je savršen piknik ručak :)))

    ReplyDelete
  3. Kakav obrok!!! Isplati se tebe povesti na piknik :-)

    ReplyDelete
  4. Savršen sendvič a prva fotka mi je extra :)

    ReplyDelete
  5. eeee ovakve sendvice mi je majka uvijek pravila kad smo isli na skolske izlete =))) ostali su mi u lijepom sjecanju.. morat' cu ih ponovo spremiti =)))

    ReplyDelete
  6. Pohovano nisam pravila godinama dok mi sin nije malo narastao, pa kad ga pitam šta ćemo za ručak, on uvijek kaže Šnicle (u prevodu, pohovana piletina). To se odrazilo i na mamine kilograme, šta ću kad volim.

    ReplyDelete
  7. ja sam danas inspirisana tvojim predlog napravila veggie varijantu...bilo finooooo:)

    ReplyDelete
  8. E baš se slažem za pohovanje! Ne može ništa da zameni pravu pohovanu piletinu, nikakve rerne, nikakve zamene za jaja i te stvari. To je verovatno ukusno na svoj način ali sigurno više nije poh koji volimo :) Probaću sa pivom, nisam do sada tako pravila. E, a ponekad mi se tako prijede bečka šnicla da ne mogu da ti opšiem koja je to sumanuta želja. Tolika da sa jedno Marka naterala da me vodi na bečku u jedan restoran u gradu koji prave bečku veličine slonovog uveta, tako ogromnu. I pogodi? Pojela sam je C E L U i htela sam još :)

    Obožavam poh, to je moja poenta :D

    ReplyDelete
  9. sendvič je super, ja isto radije rjeđe napravim ovakve pohance, nego da ih mijenjam sa nekim navodno zdravijim varijantama

    ReplyDelete
  10. divan sendvič, obozavam pohano meso

    ReplyDelete
  11. I kod nas pohano visoko kotora, ovako u kombinaciji sa pečenom paprikom da jednom to napravim stalno bih morala kuhati samo to.

    ReplyDelete
  12. Hvala svima na komentarima.
    Najvise me je odusevilo sto vas je ovaj jednostavan recept inspirisao da napravite neku svoju varijantu!

    ReplyDelete