April 21, 2011

Punjeni sampinjoni



Ima dana koje je bolje provesti u tisini i samoci; a ipak se provedu u vrevi i celodnevnom jurcanju tamoamo....danas je meni takav dan. Pa sada meditiram uz ove sampinjone.



Sastojci:

14 velikih sampinjona
150 g spanaca
300 filea pileceg belog mesa
4 cena belog luka
cca 0.5 dl belog vina
nekoliko listca maslaca
biber, so





Sampinjone operemo pa odvojimo nozice od klobuka i ostavimo ih da se ocede. Spanac karatko skuvamo na pari, pa ga sitno iseckamo. Belo meso isecemo na sasvim male kockice i proprzimo ga na vrelom ulju. Nozice od sampinjona takodje usitnomo i proprzimo. U ciniju stavimo sve pripremljene sastojke pa im dodamo beli luk koji smo isekali pa se posolimo i zacinimo po ukusu. U posudu za pecenje sipamo ulje, da prekrije dno, pa dolijimo isto toliko suvog belog vina, zatim poredjamo sampinjone. U svaki stavimo malo sveze samlevenog bibera i po jedan listic masalca a nakon toga rasporedimo nadev, ako ne mozemo sve da nam stane nadev u sampinjonima pritisnemo kasicicom da bi se bolje slozio i da bi visak tecnosti iscureo.Prekriti folijom i peci na 250 stepeni petnaestak minuta. Otkriti pa zapeci, jos desetak minuta. Posluzuti kao glavno jelo uz neki lep prilog ili kao predjelo.

Srecan Uskrs, svima koji ga slave.

Verzija za stampu
Pin It Now!

10 comments:

  1. Sjajne pečurkice! I meni je takav dan bio danas ... ali dođe pa prođe - idemo dalje! :-))

    ReplyDelete
  2. Hvala ti na lijepom i zanimljivom receptu a naravno i na čestitki za Uskrs.
    Pusa.

    ReplyDelete
  3. Uh ovako bi i ja meditirala :))), šampinjoni zvuče predobro , obožavam ih i punjene i pohane i na sve načine..Odlično!

    ReplyDelete
  4. Šampinjoni su super , punjenje je odlično ! Bilježim se za ovu meditaciju :) i preuzimam recept. Jako lijepo si ih servirala, super izgleda !

    ReplyDelete
  5. Predivno izgledaju. Ja bih često meditirala uz ovakve zalogaje:)))

    ReplyDelete
  6. Meni je jako često takav dan ali, ali... i sve mislim proći će a ono opet neka glupost-ludost... ali nada umire poslednja :)
    Pečurkice izgledaju super i jako volim ovakva jela, super... i fotkice i sve...
    Pozdrav i tebi i tvojima želim lepe praznike.

    ReplyDelete
  7. Srećan Uskrs, tebi i tvojoj porodici!
    Prelepi šampinjoni, a ovi su stvarno kompletan obrok i više negoo obrok.

    ReplyDelete
  8. I ja bi meditirala uz ovakve šampinjone! Divno zvuče :)

    ReplyDelete