Pre nekog vremena mi se baš jeo neki dobar tart. I umesto da tražim novi recept po netu ili u kuvarima potražila sam ga u arhivu svog bloga! I bio je to pun pogodak. Apsolutno savršen i brz kolač. Dovoljno čokoladan da usreći svakog čokoljupca....nas svakako jeste.
Inače posle puno vremena nejasnog planiranja i ideja da napravim nove slike za kuhinju sa svojim fotografijama konačno sam pre par dana to i uradila. Naručila sam četri slike, štampa na platnu i ovaj čokoladni tart je jedna od njih. Malo klasnije ću trknutiu do pošte da ih pokupim, juče nažalost nisam bila kod kuće kada je poštar dolazio.... Planirala sam da stavim par fotki na Instagram (@sanjamanasijevic) kako slike izgledaju u kuhinji, pa zavirite tamo ako vas zanima.
Sada stvarno moram da uradim par stvari za posao ili ću to opet odgoditi i onda ću sebi napraviti stvarno velik problem. I na kraju ću morati sve na brzinu i pod pritiskom zbog roka da završavam.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Čokoladni tart
Sastojci:
za testo:
220 g brašna
100 g putera
50 g šećera u prahu
1 jaje
naribana kora jedne pomorandže
prstohvat soli
za punjenje:
300 g crne čokolade sa narandžom
2 jajeta
4 žumenceta
50 g šećera u prahu
sok od pola pomorandže
naribana kora jedne pomorandže
80 ml slatke pavlake
Izblendirajte brašno sa hladnim puterom isečenim na kockice, šećerom u prahu, rendanom korom jedne pomorandže i malo soli. Dodajte jedno jaje i nastavite da mutite dok se testo ne oblikuje u kuglu. Uvijte ga u foliju i stavite u frižider na najmanje pola sata.
Razvučenim testom obložite kalup za tart prečnika 22 cm. Prekrite ga papirom za pečenje, preko papira dodajte zrna pasulja da prekriju celo dno, pa tako pecite 15 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Uklonite paprir sa pasuljem i pecite još 5-8 minuta.
Na pari rastopite 300 g čokolade. Umutite preostala jaja sa žumancima i šećerom da dobijete penastu smesu. Dodajte joj pavlaku, sok od pomorandže i rastopljenu čokoladu, pa sve pomešajte. Izlite smesu na pečenu koru za tart i prebacite u rernu zagrejanu na 160°C i pecite 30 minuta. Ostavite tart da se ohladi, pa ga ukrasite kakaom ili narendajte koru narandže i čololadu.
MY HOMEPAGE1
ReplyDeleteMY HOMEPAGE2
MY HOMEPAGE3
MY HOMEPAGE4
MY HOMEPAGE5
google 755
ReplyDeletegoogle 756
google 757
google 758
google 759
google 760
google 3015
ReplyDeletegoogle 3016
google 3017
google 3018
google 3019
google 879
ReplyDeletegoogle 880
google 881
google 882
google 883
google 993
ReplyDeletegoogle 994
google 995
google 996
google 4092
ReplyDeletegoogle 4093
google 4094
google 4095
google 4096
google 4097
google 3445
ReplyDeletegoogle 3446
google 3447
google 3448
google 3449
google 3450
Good day! I could have sworn I've been to this website
ReplyDeletebefore but after reading through some of the post I realized it's new
to me. Nonetheless, I'm definitely glad I found it and I'll be bookmarking and checking
back frequently!풀싸롱
This is the post I was looking for roulette I am very happy to finally read about the Thank you very much. Your post was of great help to me. If you are interested in the column I wrote, please visit my site .
ReplyDeletedopbnk and Attitude Status in Hindi
ReplyDelete