Danas imam sa Aleksom prvu posetu i upoznavanje sa školom, učiteljicom i svimm ostalim za djake prvake. I jako sam nervozna. Svesna sam da će promena biti teška i da će period prilagođavanja biti naporan i stresan, ali bih jako volela da verujem da će nakon toga sve biti bolje. Uf....Ne mogu da poverujem da će uskoro sedeti u klupi i vaditi knjige i slušati učiteljicu i raditi domaći. Tea kreće u 5, a on u 1 i biće puno učenja i radjenja domaćih i slično..... preživecemo 😉
Da se vratim receptu. Molim vas dajte ovom francuskom klasiku šansu. Sledeći put kada budete planirali da spremite pilići paprikaš napravite ovo jelo umesto toga. I sigurna sam da će vam se useliti u srca...
3 bataka
Da se vratim receptu. Molim vas dajte ovom francuskom klasiku šansu. Sledeći put kada budete planirali da spremite pilići paprikaš napravite ovo jelo umesto toga. I sigurna sam da će vam se useliti u srca...
3 bataka
3 karabataka
3 veća šalota luka ili
jedna veća glavica ljubičastog luka
2 šargarepe
1 štap celera
3 čena belog luka
200 g šampinjona
150 g smrznutog graška
1 kašičica senfa
200 ml belog vina
400 ml pileće supe/temeljca
200 ml pavlake za
kuvanje
1 žumance
2-3 grančice sveže
majčine dušice
1 list lovora
2 kašike seckanog
peršuna
So i biber po ukusu
Piletinu posoliti i
pobiberiti. Ugrejati veliki tiganj ili veću a pliću šerpu, dodati ulje i
komadić putera. Sa svih strana prepeći piletinu da dobije lepu boju i koricu.
Izvadite piletinu i ostavite je sa strane i pokrite folijom da se ne hladi.
Očišćene šampinjone isecite na četvrine ili osmine u zavisnosti od veličine.
Propržite na tiganju gde se pržila piletina. Važno je da se šampinjoni više
prže nego kuvaju-dinstaju. Gotove pečurke stavite isto sa strane. Ako je
potrebno dospite još ulja u tiganj. Propržite iseckan luk dok ne postane
staklast, dodajte sitno isečen celer i krupnije isečene šargarepe, dinstajte
dalje dok povrće ne omekša. Na kraju kratko propržite beli luk. Dodajte u
povrće senf i začine, pa vratite u tiganj piletinu zajedno sa sokovima koje je
pustila, sipajte vino i pustite da provri. Nakon toga sipajte pripremljenu
supu/temeljac. Smanjite jačinu ringle i pustite da se sve zajedno polako krčka
oko sat, sat i dvadeset minuta. Po potrebi dospite još malo supe ili vode. Pred
sam kraj kuvanja dodajte grašak i kuvajte dalje dok ne bude kuvan, petnaestak
minuta. Umutite pavlaku i žumance. Izvadite meso i lovorov list i stabljike od
mačine dušice iz tiganja, sipajte pavlaku i žumance pa dobro promešajte.
Vratite meso, dodajte šampinjone i pustite da sve zajedno još jednom proključa.
Po želji u zadnjoj fazi pripreme možete dodati još jednu kockicu putera.
Poslužite jelo uz kuvani krompir ili pirinač.
A carne de frango é a minha preferida, esta é uma sugestão bem ao meu gosto.
ReplyDeleteBoa semana
google 4023
ReplyDeletegoogle 4024
google 4025
google 4026
google 4027