October 11, 2014

Tex Mex piletina sa pirinčem




Jako volim ovakva jela. Zanimljiva, jednostavna i hranljiva. Nema tu baš neke velike filozofije. Svi satojci su nam poznati i dostupni, a iskombinovani na neki malo drugačiji način. Idealan način da unesete malo raznolikosti u nedeljni meni, a da ne provedete sate i sate u kuhinji. Nakon ovog jela poželećete da pripremite i ostale recepte u TexMex stilu koje je Mezze tim napravio za vas.



Sastojci:

meso
400 g pilećeg belog mesa
 sok 1/2 limete
1/2  kašičice čili paprike u prahu
1/3 kašičice kumina u prahu
1 kašičica aleve paprike
1 kašika paradajz koncetrata
1-2 kašike maslinovog ulja


pirinač
125 g pirinča
200 g crvenog pasulja iz konzerve
100 g kukuruza iz konzerve
1 crvena paprika
 sok 1/2 limete + 1 limeta za posluživanje
2 mlada luka
1 mala čili paprika
so i biber




Meso isecite na medaljone, deblje šnicle. U manju činiju stavite sve sastojke za marinadu za meso pa blago umutite viljuškom. Staljajte parče po parče mesa u činiju pazite da svako sa svih  strana bude premazano marinadom. Ostavite na sat-dva u frižideru. Posle toga ispecite meso u grill ili običnom tiganju.
Odmerite pirinač uz pomoć šolje, sipajte ga u malu šerpicu pa ga prelite sa dva puta više vruće vode. Obično to bude 1 šolja pirinča 2 šolje vode, zavisi od veličine šolje. Smanjite ringlu, malo posolite i poklopljeno kuvajte dok se voda ne apsorbuje.
Iseckajte maldi luk  (odvojite zeleni deo) i papriku, čili papriku očistite od semenki pa iseckajte. Blago ih prodinstajte na malo ulja. Dodajte kukuruz i pasulj i zagrejte. Sjedinite pirinač i povće, posolite i pobiberite po ukusu, pospite seckanim zelenim delom mladog luka. Poslužite uz pečenu piletinu i krišku limete.

Recept za štampu 
Pin It Now!

6 comments:

  1. a taman sam krenula misliti što bi mogla za ručak! odlično!

    ReplyDelete
  2. Isprobano! Odlicno je! Ja sam grilovala piletinu, marinada je stvarno spas za belo meso. Koristila sam pasulj za chiilii iz konzerve, bilo je malo paradajza, pa je jelo dobilo finu crvenkastu boju. Ponavljam!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala puno puno na probanju recepta I javljanju utiska. Uvek se jako obradujem kada je neko zadovoljan

      :))

      Delete