June 1, 2011

Ajme, koliko nas je - Tema

Početak je meseca i vreme je za novu rundu igre Ajme, koliko nas je! a meni je pripala čast da budem domaćica i da zadam namernicu. Ana još jednom ti hvala što si mi prenela "dirigentsku" varjaču :)

Kod Ane i Jovane sam videla na jednom mestu navedene sve namernice koje u bile do sada u igri i odmah sam primetila da nedostaje jedna osnavna, svakodnevna "stvarčica"  koja je sasvim obična ali se lako može proizvesti u senzaciju svakog jela i deserta, i poštedela sam sebe dugotrajnog razmišljanja o egzotici....Da ne dužim, u pitanju je JAJE.
Znaci tema za ovaj mesec je Jaja, ali ne kao deo bilo kog jela nego kao glavni sastojak.Nadam se da će vaša kreativnost i orginalnost doći do izražaja i sa ovom namernicom.

Radove (link+fotografija) šaljite na mail:
knjiski.moljac80@gmail.com
Pin It Now!

17 comments:

 1. Pozdrav nasoj novoj domacici, mislim da ce nam ova tema biti utoliko veci izazov upravo zbog toga sto se svaki dan sa njom susrecemo, a sada bi ipak trebali da je postavimo u prvi plan a da to sto napravimo bude mastovito i drugacije...na pamet su mi odmah pale razne puslice i Pavlova od belanaca, a za zumanca cu vec nesto morati da smislim, sretno svima!;)))

  ReplyDelete
 2. Super, jedva čekam što ćete smisliti u svojim kreativno majstorskih kuhinjama!:)

  Pozdrav:)

  ReplyDelete
 3. Veselim se sudjelovanju u igrici. Već imam neke zamisli, nadam se da ću ih uspjeti realizirati.

  Pozdrav novoj domaćici!

  ReplyDelete
 4. Čestitke draga moja - zasluženo si naša domaćica ovog meseca! Veliki pozdrav! :-))

  ReplyDelete
 5. Cestitke!!! Vrlo zahvalna namirnica.

  ReplyDelete
 6. Super je tema i bas sam se cudila kako vec nije bila! Pozrdav veliki!

  ReplyDelete
 7. Domacice:), dobar izbor!
  Zelim ti mnogo dobrih recepata, a ja odoh da smisljam :)

  Pozdrav!

  ReplyDelete
 8. Veselim se, baš odlična ideja.

  ReplyDelete
 9. Bas mi je super uletela ova tema, imam neka jaja u arhivi vec mesecima, a i neke stvari u kojima je jaje u krupnom planu a koje sam htela da isprobam pa evo prilike :)
  Tipkamo se uskoro ;)

  ReplyDelete
 10. o.k...ja sam danas upravo dobila poviše krasnih debelih domaćih jaja..smislit ćemo nešto svakako!

  ReplyDelete
 11. mislim da u Europi ne postoji kuhinja koja se bazira na toliko enormnoj kolicini jaja/zutanjaka kao sto je tradicionalna slasticarska kuhinja u Portugalu. Postoje slatkisi koji sadrzavaju 16 zutanjaka i 500 kg secera i prstohvat cimeta...ne volim ovdasnje slatkise, ali obecavam da cu ti napraviti jedan rezime onih po kolesterol najgorih!

  cestitke na domacinstvu!

  ReplyDelete
 12. čestitam ti na domaćinstvu i baš mi je interesantan izbor teme. Jaja se nalaze skoro u svakom jelu, ali jaja kao glavna namirnica je već nešto drugo. Nemam baš recept "u rukavu" ali svakako ću nešto smisliti.

  ReplyDelete
 13. Zanimljivo! Moracu da porazmislim pa ako nesto smislim eto me :)

  ReplyDelete
 14. Super tema, baš sam nedavno razmišljala o tome kako dosta osnovnih namirnica nismo pokrili ovom igrom, a jaja su definitivno jedna od njih. Nadam se da ću se uključiti ovaj mjesec. :)

  ReplyDelete