January 24, 2011

Pile "croquette"



U ovom dvomesecnom krugu igre FBI rukavice koju je osmislila draga nam Mamajac prelistavamo Mihaelin blog. Domacica nam je komunikativna i kreativna, vedra i nasmejana i bas mi je drago da smo kod nje. Piletina na ovaj nacin mi se bas dopala i ako sam ja dobro shvatila i druge namernice mogu da se pripremaju na ovaj nacin i verovatno cu isprobati jos po nesto...mislim da su kuglice trebale biti malo manje nego sto su moje, ali tog dana jednostavno nisam mogla da dodatno stojim pored sporeta.



Sastojci:

350 g kuvanog pileceg belog mesa
1 kasika maslaca
1 kasika brasna
2 dl mlakog mleka
1 mladi crni luk
1 kasicica susenog vlasca
so, biber, vegeta po ukusu

Brasno, jaja i prezle za paniranje i ulje za przenje



Skuvati supu sa belim mesom, i nakon toga meso ohladiti i iseckati na sitne komadice. Maslac rastopiti pa proprziti kasiku brasna na njemu i doliti mleko, kuvati dok besamel ne dobije gustinu. Ostaviti ga sastrane da se ohladi. Sjediniti piletinu sa besamelom, dodati sitno iseckan mladi luk i kasicicu susenog vlasca. Dodati so, biober i vegetu, prema ukusu.
Oblikovati kuglice pa ih valjati u brasno, jaja i prezle. Prziti u dubokom ulju zatim ih ostaviti na kuhinjskom papiru da se iscede od viska masnoce. Ja sam ih posluzila uz restani krompir (na moj neki nacin).

Verzija za stampu


Pin It Now!

10 comments:

  1. Da, kuvana piletina u ćuftama ili bilo gde je mnogo bolja varijanta. Tada je mnogo mekša. Nisu ćufte velike, taman su.

    ReplyDelete
  2. Jako dobro izgledaju i zvuče. :)

    ReplyDelete
  3. Odlična ideja za malo obogatit, piletinu.

    ReplyDelete
  4. Odlično izgledaju,sve pohvale!

    ReplyDelete
  5. Joj, baš me peče savjest - podsjetila si me na FBI. Zabilježila sam si recepte, ali vrijeme.... odlična izvedba!

    ReplyDelete
  6. Bas fino izgledaju!!! Mi smo ih upoznali kao krokete i probali smo ih sa mesom, sa spanacem, sa sunkom i u svakoj varijanti su bili odlicni. Nedugo posle toga kod Lane sam pronasla ovaj recept i to mi je izgledalo zgodno jer odmah dobijes supu i glavno jelo tako da sam taj recept i usvojila :) Uglavnom, mozes u njih da trpas sve sto ti padne na pamet, idealna stvar kad rasciscavas frizider ;)
    P.S.
    Hvala ti na lepim recima :)))

    ReplyDelete
  7. Joj, draga moja, pa ovo je novo otkriće..... a ja krenula na dijetu...hehehehe.... izgubi se čovek među tvojim spisima, a ne zapazi da hedonizam ima mnoge oblike....ja knjiške moljce zovem od milošte hedonistima, osim ako time ne hrane svoju sujetu, već uživaju u čitanju. E sad malo da i ovde uživam... mmmmm.... dodato u moju već naveliko napunjenu svesku sa receptima...

    pozdrav....

    ReplyDelete
  8. Jako lepo. Deluje vrlo ukusno, njam-njam

    ReplyDelete