December 13, 2010

Rolada od piletine i prhke korpice sa jabukama



I dalje istrazujemo La cusine creative u okviru FBI rukavica igre koju je osmislila Mamajac sa bloga Cooks and Bakes. Kod Lane u gostima mi je bas lepo, razbaskarila sam se i ne mrda mi se.... :)))

Rolada od piletine



Sastojci:

1 pile srednje velicine
150 g tirolske slanine
1 veca glavica crnog luka
2 parceta hleba
1 dl mleka
1 veliko jaje
1/2 veze persuna
1/2 kasicice susene zalfije
so, vegeta, biber



Odvojiti kozicu pileta od mesa, polako i pazljivo, da ostane cela koliko god je to moguce. Zatim meso iseci na delove, od kojih krila odvojimo za supu, kako nas lepo savetuje Lana, belo meso isecemo na tanke snicle, a ostalo na male komadice, ili ga sameljemo u blenderu. Hleb potopimo u mleko. Luk isecemo na sitno i proprzimo ga na malo ulja. Nakon toga napraviti nadev tako sto cemo izmesati meso, luk i ocedjen hleb, pa dodamo zacine prema ukusu.
Preko lista alu folije razvuci kozu od pileta, ako nam je negde pocepano samo namestiti da izgleda kao da nije, poredjeti slaninu preko kozice, pa zatim filete belog mesa, koje cemo malo posoliti. Rasporediti nadev pa uviti u roladu a zatim cvrsto obmotati folijom.
U dublji pleh sipati malo vode i spustiti tako zamotanu roladu, sve zajedno peci na 200 C oko 45-50 minuta. Zatim izvaditi iz rerne i samo malo odmotati foliju, pa vratiti nazad u rernu da se pece jos 20-30 minuta dok korica lepo ne zarumeni




Prhke korpice sa jabukama



Testo:

190 g brasna
100 g maslaca
2-3 kasike hladne vode

Nadev:

2-3 desertne jabuke
80 ml slatke pavlake
3 kasike secera
1 jaje
kasicica arome vanile
1/2 kasicice cimeta



Zamesiti prhko testo od brasna, maslaca i malo hladne vode, zamotati u foliju i staviti u frizider 15-tak minuta. Testo tanko razviti i obloziti kalupice (12 manjih ili 1 veci precnika 23-24 cm). Izbockati viljuskicom i peci 15 minuta na 190 stepeni. Lana savetuje da se stavi papir preko testa i riza ili neko zrnevlje. Probala sam sa i bez da pecem i nije bilo neke razlike.
Jabuke oljustiti i iseci na tanke listice, rasporediti preko polupecenih korpica od testa, posuti sa malo secera i peci oko 10 minuta. U medjuvremenu, izmesati jaje, slatku pavlaku, preostali secer i vanilu, pa preliti preko jabuka i posuti sa malo cimeta.
Vratiti u rernu i peci jos 15-20 minuta dok se krema ne stegne i postane zlatno rumena.

Verzija za stampu

I korpice i rolada us predivne i nemam bas mnogo sta da dodam. Izmene koje sam unela u recepte su prilagodjavanje zacina mom ukusu....
Pin It Now!

11 comments:

  1. Ja ne smem vise da gledam tudje blogove jer cu poceti da se debljam samo od gledanja :) A na spisku za isprobavanje jos malo pa nece biti mesta :)
    Divno sve izgleda...
    Jabuke i cimet, naravno, neprevazidjene za ove hladne dane :)

    ReplyDelete
  2. Odlican izbor i jako lepa prezentacija!
    Rolat sam pravila pre neki dan i jako nam se svideo. Korpice nisam probala ali verujem da bi mi se i one jednako dopale :)

    ReplyDelete
  3. Lanin blog je zaista lijep i bogat, pa vjerujem da ti nije bilo lako izabrati:) Čestitam na izboru, a naročito na ovako atraktivnom predstavljanju recepata!

    ReplyDelete
  4. Jako lepo prikazano. I ovo je bas dobar ruckic... Divno. Svidja mi se

    ReplyDelete
  5. Odličan izbor, sve izgleda jako ukusno. :)

    ReplyDelete
  6. Predivno, super odrađen zadatak - oba jela, makar je meni oko malo više zapelo na roladi! :)

    ReplyDelete
  7. Pozdrav, dear...bas si me nasmejala sa ovim uvodom, i raduje me da ti je fino kod mene u gostima.;))) Tvoja prezentacija je kao i uvek besprekorna i fotkice su jako lepe, izbor je bio odlican i drago mi je da je prijalo i da se sve lepo poruckalo!;))) puno te pozdravljam...

    ReplyDelete
  8. Hvala devojke :)))

    @ Lana imam jos i piroske pripremljene, al one zasluzuju poseban post. A odvojila sam jos par recepata mada mislim da necu uspeti do kraja meseca da odslikam,aparat mi je otisao u Nemacku do pred praznike.....

    ReplyDelete
  9. kako se čini svi uživamo kod Lane :). Krasno si napravila odabrane recepte, i pileća rolada i korpice sa jabukama jako dobro izgledaju !!

    ReplyDelete
  10. i ja mjerkam ovu roladu no nikako da je napravim, tebi je jedno i drugo odlično ispalo

    ReplyDelete
  11. Super ti je ispalo, svaka čast. I ja je još uvijek mjerkam! :)

    ReplyDelete