November 5, 2010

Proja






Ovo je recept za proju, ali moze da bude osnova za mnogo toga....Verujete, isprobala samga u bezbroj varijanti, i odlicn je. Nije suva i malo je drugacija jer idu dve vrste griza a nikakvo brasno. Stavila sam ovog puta pecenu papriku i malo belog luka jer mi se to dvoje nekako idu jedno uz drugo.
Recept je u soljicama i kasikama, ali sam ga ja premerila jer se mozda cini tako preciznije. Mada mislim da je dobar i u soljama i kasikama jer je sve samo stvar proporcije.




Sastojci:

240 g kukuruznog griza
180 g psenicnog griza
4 jaja
100 ml ulja
400 ml mleka
200 ml kiselog mleka (ili pavlake ili milerama)
300 g sitnog sira
1 prašak za pecivo
1 kašičica soli

150 g pečene paprike
1 čen belog luka


U dublju posudu sipati sve sastojke osim sira, belog luka i paprika. Sjediniti u tečnu masu bez grudvica, dodati papriku i sitno iseckan beli luk. Na kraju dodati sir, blago prmešati. Sipati u kalup za mafine oložen papirnim korpicama za mafine. Peci u unapred ugrejanoj rerni na 200 °C  oko 20 minuta. Ako volite malo slanije nekoliko minuta pre nego što će biti gotove posolite projice sa krupnom morskom solju.

Isprobala Maja

Recept za štampu



Pin It Now!

10 comments:

  1. Odlično izgledaju, a i kladila bi se da su jako ukusne..Super!

    ReplyDelete
  2. Izgledaju vrlo fino a zanimljive su i u preseku zbog svih ovih dodataka, verujem da im griz daje i drugaciju teksturu...sad bi mi jedna prijala uz casu jogurta!;)))

    ReplyDelete
  3. I meni se dopada što nema brašna. Ja se trudim da dodam griz gde mogu umesto brašna. Izgledaju jako medeno!

    ReplyDelete
  4. Da, bezbroj kombinacija... ova izgleda krasno! I ja najcesce radim sa grizom i brasnom (kupovna palenta + kukuruzno brasno sa pijace) i to je odlicno.

    ReplyDelete
  5. Oh, ovo zvuči i zgleda jako ukusno. :)

    ReplyDelete
  6. Da li je ovo recept za pleh sa 12 projica? Da li da koristimo obican pleh za mafine ili preporucujete silikonski? Hvala.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Izvinite sto tek asda odgovaram imala sam nekih poroblema sa kompjuterom. Od kolicine sastojaka budu dva pleha, ili nesto malo manje. Koristim obican pleh za mafine, mogu i papirne korpice da se stave....

      Delete
    2. Hvala! Javljam kako su ispale :)

      Delete
  7. Dakle,rekla sam da javljam kako su projice ispale.E pa javljam posle 1,5 godinu :) - tek sam ih danas napravila.Ispale su predivno!Pecena paprika,beli luk i persun,pa uz sve to beli sir-pun pogodak za projice koje su time postale pikantne i nekako osvežavajuće.Recept je super!

    ReplyDelete