November 26, 2010

Cevapi sa curetinom i sampinjonima...Ajmeeee



Ovog meseca u igi Ajme, koliko nas je koju je osmislila Snjezana domacica je  Lusitania i tema su pecurke. Sampinjoni su najzastupljenioji u jelima koje spremam a odmah posle bukovace. I to je otprilike to, jer su ostale pecurke gotovo pa ne dostupne, osim onih koje rastu ispred zgrade i par metara dalje ali mislim da i nisu bas jestive...
Odlucila sam se za kombinaciju mlevenog cureceg mesa i sampinjona, to jos nismo jeli, a mislim da moze lako postati deo svakodnevne ishrane.



Sastojci


500 g cureceg mlevenog mesa
300 g sampinjona
1 velika glavica luka
3-4 kasike prezli + 2 kasike
1/3veze persuna
1 jaje
mesavina zacina, so, biber



Sampinjone iseckati na male prutice pa prziti na malo maslinovog ulja, ostaviti sa strane da se ohlade. Luk i persun sitno iseckati pa dodati mevenom mesu. Dodati ohladjene sampinjone, zumance, prezle i zacine pa napraviti jednolicnu smesu. Prezli stavite koliko je potrebno da masa bude kompaktna kao za klasicne cufte. Formirati cevape, belance blago umutiti pa svaki cevap prvo staviti u belance pa u prezle. Prziti na ulju.


Verzija za stampu


Pin It Now!

5 comments:

  1. Divna ideja;) Jako interesantno deluje.
    Ja, doduse, nikad ne mesam pecurke i meso, nekako mi je prejak ukus, ali mojim ukucanima pripremim nekad bas takvu kombinaciju;)

    ReplyDelete
  2. Bas lepo izgleda. Ja ne jedem meso, pa cu probati neku kombinaciju sa zitaricama, pa ako mi uspe, objaviti i linkovati je sa tvojim lepim receptom.

    ReplyDelete
  3. jako fino, odlična kombinacija puretine i šampinjona, super !

    ReplyDelete