August 11, 2010

Paprike punjene povrcem




Brzo i lako, moze da bude prilog ili glavno jelo. Brzo pod uslovom da kada stavite jelo u rernu navijete sat, pa se vratite u kuhinju tek kada cujete KLANG....




Sastojci:

4 paprike babure (oko 450g)
2 srednja krompira (oko 300g)
1  koren persuna (100g)
4  sargarepe (200g)
40g korena celera + nekoliko listova
2 supene kasike maslinovog ulja




Paprike ocistiti i oprati, i osatviti da se iscede. Ostalo povrce ocistiti i narendati malo krupnije. Lisce celera iseckati sitni, pa ga dodati povrcu zajedno sa maslinovim uljem, posoliti i pobiberiti po ukusu. Nakon sto je povrce odstojalo par minuta napuniti papriku njim. Poredjati pareike u posudu za pecenje, pokriti folijom i peci 20 minuta na 250 stepeni. Skinuti foliju pa peci dok ne porumeni, onda okrenuti paprike i posuti ih sirom pa opet peci dok ne porumeni i sa te strane. Servirati na tanjir i po duzini preseci papriku.

Verzija za stampu

Pin It Now!

3 comments:

  1. volim ovakvepaprike....zemljana posuda je fantasticna...

    ReplyDelete
  2. Odlični recepti i blog!!!
    Puno pozdrava iz Hrvatske.
    Zondra Art

    ReplyDelete
  3. Hvala vam...
    Posude su super, imam dve tako male i cekam priliku da kupim jos koju...
    Zondra, puno pozdrava i tebi i Rjeci...pamtim je kao divnu...

    :))

    ReplyDelete