Katarinu sam zapazila još na samom početku mog zavirivanja na food blogove. I odmah se izdvojila. Kako da vam se ne dopadne neko ko je u rubrici sve o meni napisao ovo:
"Danas srećem puno mladih (ali i starijih) žena koje priznaju da im je kuhanje muka ili čak da ne vole kuhati. Drage moje, ima dana kada bih ne znam što dala da ne moram zaviriti u lonac, sjeckati luk, guliti krumpir. Svakodnevno kuhanje za porodicu najteži je, najzahtjevniji i najpotcijenjeniji posao.
Za sve kuharice sa "zadrškom" nudim recepte koji dozvoljavaju puno promjena, no jela su svejedno fina, zdrava i hranjiva. Kuhajte i vi, baš kao i ja, "neponovljiva" jela (jer svaki puta dodam ili oduzmem nešto od sastojaka). Želja mi je prezentirati recepte koji će vam omogućiti da uz što manje truda i vremena postigne što bolji kulinarski rezultat. Recepti su laki, a jela se brzo pripremaju. Život je prekratak da bi se proveo u kuhinji."
Meni je samo žao što u ova dva meseca koliko je njen blog pod istragom u sklopu naše već dobro poznate igre FBI rukavice (koju je osmislila Mamajac) nisam stigla baš puno toga da probam, ali ostaju mi zabeleženi recepti pa kada mi ponestane ideja šta da lako i brzo spremim za ručak eto prilike... Do tada ćemo sigurno uživati u ovom ukusnom ručku više puta. Izmenila sam samo vrstu mesa, jer sam u momentu spremanja imala kod kuće baš lepe kremenadle. Pire od pasulja nikada nisam do sada prvila i oduševio me jednostavnošću i bogatstvom ukusa. Salsa spada medju mojih top 5 jela ikada, pa o njoj neću puno, uvek je dobro došla.
Kao što sam prošli put napisala Remake i Mikser nagradjuju jednog od učesnika nagradne igre keceljom u izradi ateljea Remake. Sastavile smo spisak svih onih koji su lajkovali FB stranice i ostavili kometare kod saradnika on line časopisa Mezze koji su objavili na svojim blogovima Remake nekog starinskog recepta.
Spisak ucesnika:
Andrjiana Miletic
Nevena
Hypnotic Mushroom
Zizzy
Senka
Marusja
Ana Novakovic
Eva S. Miler
Sladja
Kika
Lidija
Ivana Glisic
Snezana Knezevic
Gordana Radojkovic
Ksendzi
Sanja Stojanovic
Clarice
Jelena Mickic
Anja Veselinovic
Aristaeus sirevi
Nastasja
BillyJane
jacamaca
Jolicica
Milena Kostadinovic
Aleks
Marina
Marija Jovanovic
Iva Pavlovic
Katarina Nikodijevic
Visnja Krsmanovic
Stefana Ilic
A izvučena je
Čestitam!!!
Nagrada se preuzima sutra na našem štandu (Mezze) na Mikseru. Za sve informacije možete se obratiti na email:
mezzemagazin@gmail.com
U medju vremenu se pojavila još jedna nagrada...
Kutija Macarons-a od Fini Mafini!
Dobitnica je pod brojem 22.
BillyJane
Čestitke!!!
Preuzimanje kao i za kecelju, na Mikseru na štandu časopisa Mezze!
Balsamiko odrezak sa pasulj pireom i salsom
Sastojci:
4 svinjske kremenadle bez kosti
3.5 kašike aceto balsamica
4 veća paradajza
1/2 crvene paprike
1 manji luk
2 kašičice maslinovog ulja
2 čena belog luka
500 g konzerviranog belog, sitnog pasulja
2 kašike soka od limuna
2 kašike seckanog peršuna
1/2 kašičice sušenog bosiljka
biber, morska so
Odreske-šnicle blago izlupati kuhinjskim čekićem po krajevima da se ne bi previše skupili, pa ih staviti u staklenu činiju i dodati im 3 kašike aceto balsamica. Okrenuti ih nekoliko puta da se aceto balsamico ravnomerno rasporedi. Prekriti posudu providnom folijom i ostaviti u frižideru da se mariniraju 30 minuta.
Sitno iseckati luk pa ga prodinstati na 1 kašičici maslinovog ulja, dodati sitno seckanu papriku i paradajz kao i pola kašičice aceto balsamica pa dinstati desetak minuta. Začiniti solju i biberom i ostaviti sa strane na toplom.
Grill tiganj dobro zagrejati pa premazati tankim slojem ulja. Peći odreske po 2-3 minuta sa svake strane, ili duže po želji. Ostaviti u zagrejan tanjir, prekriti alu folijom i ostavit da odstoje 5 minuta.
Portisnut beli luk kratko pržiti na preostalom maslinovom ulju. Dodati procedjen i opran pasulj grubo ga gnječiti 2-3 minuta dok se ne ugreje. Pred kraj dodati limunov sok, so i biber a kada je skroz gotovo umešati peršun i bosiljak.
Rasporediti pire od pasulja na tanjire preko njega staviti odreske pa salsu. Poslužiti uz zelenu salatu ili zeleno povrće kuvano na pari.
Recept za štampu
Mogu zamisliti kako je ovo ukusno, ovako sve zajedno, predivna prezentacija. Cestitke dobitnici.
ReplyDeleteHvala! Zaista je sve jako ukusno!
DeleteSuper mi ovo deluje, pogotovo pire od pasulja.
ReplyDeleteČestitke dobitniku, bila je to super akcija :)
I meni je pire najupecatljiviji...
DeleteSlazem se sa tvojim misljenjem o Katarini... Ona ima zaista mastovite i drugacije recepte koji kod mene uvek probude zelju za istrazivanjem ukusa. Ovaj rucak izgleda savrseno! :)
ReplyDeletečestitke dobitnici, a ovaj recept je fenomenalan, kao i fotke!
ReplyDeleteHvala :)
DeleteNe jedem meso pa ondak neću komentarisati recept, al moram da kažem da si divno ufotkala i prezentovala jelo!
ReplyDeleteHvala, Nevena...
DeleteHvala ti na odabiru i krasnoj prezentaciji, lijepom uvodu:) Nadam se da ste dobro jeli i da ti je ostalo puno više vremena nego inače za nešto ljepše od kuhanja:))
ReplyDeleteNema na cemu, hvala tebi na ukusnom receptu.
DeleteUzivam u kuvanju i to mi je uvek kvalitetno provedeno vreme, mada moram da priznam da ponekada previse zakomplikujem...a preostalo vreme sam iskoristila za fotkanje :)
Ah, nikad necu stici da ucestvujem u svim tim igricama.
ReplyDeleteVizuelno jelo sjajno izgleda.
Ja uglavnom ucesce iskoristi da bi skuvala neki rucak kada nemam ideju!
DeleteHvala, drago mi je da ti se dopada kako izgleda...
Jako mi se sviđa kombinacija, pogotovo ovaj pire.
ReplyDeleteFotografije su mi odlične!
Hvala...
DeleteKrasne fotkice in jelo :). Čestitke i dobitnicama:).
ReplyDeleteLep sunčan dan :)!
Hvala!
DeleteServirano za 10+!
ReplyDeleteZvuči baš dobro i zasitno, a slažem se u vezi svega izrečenog za Katarinu!
Vrlo je sito i obrok u kome sam uzivala. Sigurno cu praviti ponovo, bolja preporuka ne treba...
DeleteHvala, drago mi je da ti se dopada kako je servirano :)
Znaš kad ona gospa-koka koja traži muža u crtanom filmu prokrešti "oooooo" - tako nekako sam zvučala kada sam pročitala recept. FBI je odlična igra, jer nam skrene pažnju na neka jela koja su nam promakla ili bi neopravdana bila zapostavljena. Odlično, u svakom slučaju, samo ću skuvati pasulj, umesto iz konzerve. Vrlo dobra ideja.
ReplyDeleteSledeci put i ja kuvam pasulj, a dodacu i majcine dusice, nesto sam mislila dok sam jela da bi se super uklopila....
DeleteMogu ti reci da izgleda vrlo zanimljivo na tanjiru, nisam jos probala ovakvu kombinaciju ali imam puno poverenja u Katarinine recepte, a i ti si prezentovala na najlepsi nacin... cestitke pobednicima.:)) p.s. cekamo izvestaj kako je bilo na danasnjoj promociji, hajde ko je bio neka se javi.:)) pozzz
ReplyDeleteČestitike dobitnicama!!! :) Ovaj odrezak je čudo! Izgleda odlično!
ReplyDeleteKrasno izgleda. Taman mi je vrijeme ručka a kruli mi u želucu.
ReplyDelete