April 27, 2012

Balsamiko odrezak sa pasulj pireom i salsom i dobitnik Remake kecelje!



Katarinu sam zapazila još na samom početku mog zavirivanja na food blogove. I odmah se izdvojila. Kako da vam se ne dopadne neko ko je u rubrici sve o meni napisao ovo:

"Danas srećem puno mladih (ali i starijih) žena koje priznaju da im je kuhanje muka ili čak da ne vole kuhati. Drage moje, ima dana kada bih ne znam što dala da ne moram zaviriti u lonac, sjeckati luk, guliti krumpir. Svakodnevno kuhanje za porodicu najteži je, najzahtjevniji i najpotcijenjeniji posao.

Za sve kuharice sa "zadrškom"  nudim recepte koji dozvoljavaju puno promjena, no jela su svejedno fina, zdrava i hranjiva. Kuhajte i vi, baš kao i ja,  "neponovljiva" jela (jer svaki puta dodam ili oduzmem nešto od sastojaka). Želja mi je prezentirati recepte koji će vam omogućiti da uz što manje truda i vremena postigne što bolji kulinarski rezultat. Recepti su laki, a jela se brzo pripremaju. Život je prekratak da bi se proveo u kuhinji."

Naravno da je dosadno kuvati uvek iznova ista jela sa istim sastojcima i na isti način. Ohrabrite se i počnite i sami da nešto menjate, oduzimate ili dodajete i videćete koliko je to lako i zabavno. Za početak pogledajte recepte koje predlaže Katarina i pronaći ćete sigurno nešto drugačije, a prilagodjeno svačijem ukusu.
Meni je samo žao što u ova dva meseca koliko je njen blog pod istragom u sklopu naše već dobro poznate igre FBI rukavice (koju je osmislila Mamajac) nisam stigla baš puno toga da probam, ali ostaju mi zabeleženi recepti pa kada mi ponestane ideja šta da lako i brzo spremim za ručak eto prilike... Do tada ćemo sigurno uživati u ovom ukusnom ručku više puta. Izmenila sam samo vrstu mesa, jer sam u momentu spremanja  imala kod kuće  baš lepe kremenadle. Pire od pasulja nikada nisam do sada prvila i oduševio me jednostavnošću i bogatstvom ukusa. Salsa spada medju mojih top 5 jela ikada, pa o njoj neću puno, uvek je dobro došla.


Kao što sam prošli put napisala Remake i Mikser nagradjuju jednog od učesnika nagradne igre keceljom u izradi ateljea Remake. Sastavile smo spisak svih onih koji su lajkovali FB stranice i ostavili kometare kod saradnika on line časopisa Mezze koji su objavili na svojim blogovima Remake nekog starinskog recepta.

 Spisak ucesnika:

  1. Andrjiana Miletic

  2. Nevena

  3. Hypnotic Mushroom

  4. Zizzy

  5. Senka

  6. Marusja

  7. Ana Novakovic

  8. Eva S. Miler

  9. Sladja

  10. Kika

  11. Lidija

  12. Ivana Glisic

  13. Snezana Knezevic

  14. Gordana Radojkovic

  15. Ksendzi

  16. Sanja Stojanovic

  17. Clarice

  18. Jelena Mickic

  19. Anja Veselinovic

  20. Aristaeus sirevi

  21. Nastasja

  22. BillyJane

  23. jacamaca

  24. Jolicica

  25. Milena Kostadinovic

  26. Aleks

  27. Marina

  28. Marija Jovanovic

  29. Iva Pavlovic

  30. Katarina Nikodijevic

  31. Visnja Krsmanovic

  32. Stefana Ilic


A izvučena je

Snežana Knežević

Čestitam!!!

Nagrada se preuzima sutra na našem štandu (Mezze) na Mikseru. Za sve informacije možete se obratiti na email:
mezzemagazin@gmail.com

U medju vremenu se pojavila još jedna nagrada...

Kutija Macarons-a od Fini Mafini!

Dobitnica je pod brojem 22.



BillyJane

Čestitke!!! 

Preuzimanje kao i za kecelju, na Mikseru na štandu časopisa Mezze!

Balsamiko odrezak sa pasulj pireom i salsom
Sastojci:

4 svinjske kremenadle bez kosti
3.5 kašike aceto balsamica
4 veća paradajza
1/2 crvene paprike
1 manji luk
2 kašičice maslinovog ulja
2 čena belog luka
500 g konzerviranog belog, sitnog pasulja
2 kašike soka od limuna
2 kašike seckanog peršuna
1/2 kašičice sušenog bosiljka
biber, morska so

Odreske-šnicle blago izlupati kuhinjskim čekićem po krajevima da se ne bi previše skupili, pa ih staviti u staklenu činiju i dodati im 3 kašike aceto balsamica. Okrenuti ih nekoliko puta da se aceto balsamico ravnomerno rasporedi. Prekriti posudu providnom folijom i ostaviti u frižideru da se mariniraju 30 minuta.
Sitno iseckati luk pa ga prodinstati na 1 kašičici maslinovog ulja, dodati sitno seckanu papriku i paradajz kao i pola kašičice aceto balsamica pa dinstati desetak minuta. Začiniti solju i biberom i ostaviti sa strane na toplom.



Grill tiganj dobro zagrejati pa premazati tankim slojem ulja. Peći odreske po 2-3 minuta sa svake strane, ili duže po želji. Ostaviti u zagrejan tanjir, prekriti alu folijom i ostavit da odstoje 5 minuta.
Portisnut beli luk kratko pržiti na preostalom maslinovom ulju. Dodati procedjen i opran pasulj grubo ga gnječiti 2-3 minuta dok se ne ugreje. Pred kraj dodati limunov sok, so i biber a kada je skroz gotovo umešati peršun i bosiljak.
Rasporediti pire od pasulja na tanjire preko njega staviti odreske pa salsu. Poslužiti uz zelenu salatu ili zeleno povrće kuvano na pari.

Recept za štampu
Pin It Now!

24 comments:

  1. Mogu zamisliti kako je ovo ukusno, ovako sve zajedno, predivna prezentacija. Cestitke dobitnici.

    ReplyDelete
  2. Super mi ovo deluje, pogotovo pire od pasulja.
    Čestitke dobitniku, bila je to super akcija :)

    ReplyDelete
  3. Slazem se sa tvojim misljenjem o Katarini... Ona ima zaista mastovite i drugacije recepte koji kod mene uvek probude zelju za istrazivanjem ukusa. Ovaj rucak izgleda savrseno! :)

    ReplyDelete
  4. čestitke dobitnici, a ovaj recept je fenomenalan, kao i fotke!

    ReplyDelete
  5. Ne jedem meso pa ondak neću komentarisati recept, al moram da kažem da si divno ufotkala i prezentovala jelo!

    ReplyDelete
  6. Hvala ti na odabiru i krasnoj prezentaciji, lijepom uvodu:) Nadam se da ste dobro jeli i da ti je ostalo puno više vremena nego inače za nešto ljepše od kuhanja:))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nema na cemu, hvala tebi na ukusnom receptu.
      Uzivam u kuvanju i to mi je uvek kvalitetno provedeno vreme, mada moram da priznam da ponekada previse zakomplikujem...a preostalo vreme sam iskoristila za fotkanje :)

      Delete
  7. Ah, nikad necu stici da ucestvujem u svim tim igricama.

    Vizuelno jelo sjajno izgleda.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja uglavnom ucesce iskoristi da bi skuvala neki rucak kada nemam ideju!

      Hvala, drago mi je da ti se dopada kako izgleda...

      Delete
  8. Jako mi se sviđa kombinacija, pogotovo ovaj pire.
    Fotografije su mi odlične!

    ReplyDelete
  9. Krasne fotkice in jelo :). Čestitke i dobitnicama:).

    Lep sunčan dan :)!

    ReplyDelete
  10. Servirano za 10+!
    Zvuči baš dobro i zasitno, a slažem se u vezi svega izrečenog za Katarinu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vrlo je sito i obrok u kome sam uzivala. Sigurno cu praviti ponovo, bolja preporuka ne treba...

      Hvala, drago mi je da ti se dopada kako je servirano :)

      Delete
  11. Znaš kad ona gospa-koka koja traži muža u crtanom filmu prokrešti "oooooo" - tako nekako sam zvučala kada sam pročitala recept. FBI je odlična igra, jer nam skrene pažnju na neka jela koja su nam promakla ili bi neopravdana bila zapostavljena. Odlično, u svakom slučaju, samo ću skuvati pasulj, umesto iz konzerve. Vrlo dobra ideja.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sledeci put i ja kuvam pasulj, a dodacu i majcine dusice, nesto sam mislila dok sam jela da bi se super uklopila....

      Delete
  12. Mogu ti reci da izgleda vrlo zanimljivo na tanjiru, nisam jos probala ovakvu kombinaciju ali imam puno poverenja u Katarinine recepte, a i ti si prezentovala na najlepsi nacin... cestitke pobednicima.:)) p.s. cekamo izvestaj kako je bilo na danasnjoj promociji, hajde ko je bio neka se javi.:)) pozzz

    ReplyDelete
  13. Čestitike dobitnicama!!! :) Ovaj odrezak je čudo! Izgleda odlično!

    ReplyDelete
  14. Krasno izgleda. Taman mi je vrijeme ručka a kruli mi u želucu.

    ReplyDelete