Volim praznike, a novogodišnji su mi posebno dragi. Najviše zato što se još uvek radujem jelci, ukrasima, toj atmosferi uopšte. Trudim se da ta osećanja prenesem i na ostale ukućane pa smo već počeli sa pravljenjem dekoracije za prozore, pripremom čestitki i svim ostalim sitnicama. Danas sam planirala da napravim prve keksiće, malo ću eksperimentisati sa sastojcima pa želim da imam dovoljno vremena da ponovim pripremu ako bude potrebno.... više o tome nekom sledećom prilikom.
Sada imam ovaj divan recept prošlogodišnjeg prazničnog Mezze-a.
Sastojci:
za 4 šolje
800 ml vode
200 ml cedjenog soka od narandže
100 ml ruma
80 g šećera
4 kašičice crnog čaja ( u listićima)
1 šipka cimeta
2 zvezdasta anisa
200 ml cedjenog soka od narandže
100 ml ruma
80 g šećera
4 kašičice crnog čaja ( u listićima)
1 šipka cimeta
2 zvezdasta anisa
Za serviranje
kriške narandžezvezdasti anis
šipke cimeta
Vodu sipati u lonac, dodati šećer, cimet i anis a zatim staviti vodu da proključa. U veliki čajnik ili bokal staviti crni čaj u filter za čaj, preliti sa proključalom vodom (ostaviti i cimet i anis unutra) i ostaviti da odstoji 5 minuta, ili koliko je naglašeno na pakovanju čaja. Izvaditi čaj, dosuti sok od narandže i rum. U šolje staviti po krišku narandže, cimet i anis pa preliti punčom. Odmah poslužiti.
Recept za štampu
auu, ovaj punch tako dobro zvuci =))
ReplyDeleteHvala!
DeleteOvaj punch imam prepisan još od prošle godine, ali ga još nisam pravila! Ove godine ću obavezno!!! :)
ReplyDeleteAko ga probas obavezno javi utiske :)
DeleteMogla bih i ja ponovo da ga pravim :))
This comment has been removed by the author.
ReplyDeleteOvaj recept deluje odlično. Definitivno ću ga probati! :)
ReplyDelete