Ovakvi jednostavni zalogaji su nam omiljeni u poslednje vreme. Brzo se pripremaju, vrlo su ukusni i uglavnom se svima dopadaju. Fino malo predjelo ili možete pripremiti vise vrsta brusketa za društvo.
Uživajte u praznicima!
Sastojci:
1 baget
150 g sečene šunke
ili pršute
125 g kamembera
1 veća crvena babura
1-2 čena belog
luka, opciono
maslinovo ulje sveže melven biber
Zagrejte rernu na 200 °C.
Baget isecite na
kriške, pa ga pecite u rerni oko 5
minuta dok ne porumeni i ne postane blago
hrskav.Utrljajte beli luk u svako parče (ako volite, ako ne preskočite), pa peremažte hleb maslinovim uljem uz pomoć četkice ili prelite sa pomalo ulja.
Papriku isecite na manje trake, a sir na kriške.
Na hleb stavite po parče šunke, odgovarajuće veličine, zatim po dve-tri trake paprike, pa po krišku sira. Sve pospite sveže mlevenim biberom.
Vratite u rernu i pecite dok sir ne počne fino da se topi, pazite da vam ne iscuri!
Recept za štampu
Super ideja!
ReplyDeleteHvala!
DeleteJako dekorativno i ukusnooo:)
ReplyDeleteSrećni praznici Sanja!
ReplyDeleteHvala puno Nevena! I tebi sve najbolje :*
DeleteObozavam takve zalogajcice, uvek su fini i zgodno posluzenje u svim prilikama.:) Sve najlepse u Novoj tebi i tvojima, neka vam ova godina bude posebna i carobna.:)
ReplyDeleteHvala ti draga Lana! I tebi I tvojoj porodici sve najbolje u Novoj 2015 :)
Delete