December 27, 2014

Bruskete sa šunkom, paprikom i kamemberom


 
 
 
Ovakvi jednostavni zalogaji su nam omiljeni u poslednje vreme. Brzo se pripremaju, vrlo su ukusni i uglavnom se svima dopadaju. Fino malo predjelo ili možete pripremiti vise vrsta brusketa za društvo.

Uživajte u praznicima!


Sastojci:

1 baget
150 g sečene šunke  ili pršute
125 g kamembera
1 veća crvena babura

1-2 čena  belog luka, opciono
maslinovo ulje

sveže melven biber

 


Zagrejte rernu na 200 °C.
Baget isecite na kriške,  pa ga pecite u rerni oko 5 minuta dok ne porumeni i ne postane blago  hrskav.
Utrljajte beli luk u svako parče (ako volite, ako ne preskočite), pa peremažte hleb maslinovim uljem  uz pomoć četkice ili prelite sa pomalo ulja.
Papriku isecite na manje trake, a sir na kriške.
Na hleb stavite po parče šunke, odgovarajuće veličine,  zatim po dve-tri trake paprike, pa po krišku sira. Sve pospite sveže mlevenim biberom.
Vratite u rernu i pecite dok sir ne počne fino da se topi, pazite da vam ne iscuri!


Recept za štampu
 
Pin It Now!

8 comments:

  1. Jako dekorativno i ukusnooo:)

    ReplyDelete
  2. Obozavam takve zalogajcice, uvek su fini i zgodno posluzenje u svim prilikama.:) Sve najlepse u Novoj tebi i tvojima, neka vam ova godina bude posebna i carobna.:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti draga Lana! I tebi I tvojoj porodici sve najbolje u Novoj 2015 :)

      Delete