May 14, 2012

Brze kiflice sa sirom


 Ove kiflice su idealne za iznenadne drage goste ili uz jogurt za brzu večeru.
Pregledajući Tamarin blog u potrazi za receptima koje ću praviti u okviru FBI rukavica (igre food blogera koju je osmislila Mamajac) ovaj recept sam zapazila, ali sam za isprobavanje odabrala druge. Medjutim kada mi se najavila izuzuzetno draga prijateljica koju nisam videla neko vreme, u rano jutarnju posetu setim se kiflica i rešim da nas obe obardujem njima. Nestale su velikom brzinom a ovih nekoliko su preživele samo zato što sam ih odmah odvojila i ostavila (zbog sebe) na polu skrivenom mestu do slikanja.... 
Jedina stvar koju sam izmenila je što sam umesto samo belanceta u testo stavila celo jaje, računajući da ako mi testo bude previše lepljivo mogu da stavim još malo brašna, ali nije bilo potrebe.



Sastojci:

testo
250 g mekog brašna
120 g svežeg sira
50 ml mleka
50 ml ulja
1 kašičica soli
1 jaje
3 ravne kašičice praška za pecivo

premaz

1 žumance
1 kašika mleka
malo bibera
so

sveži sir za punjenje, ili po želji kačkavalj, sjenički sir....


U posudu za mešenje prosejati brašno i prašak za pecivo, dodati ostale sastojke i mikserom sa spiralnim nastavcima umesiti testo. Mesiti dok se ne stvori glatka kugla, po želji možete još malo testo doraditi rukama.
Zagrejati rernu na 180°C.
Testo podelite u dva dela, oblikovati lopte pa oklagijom razvaljati u velike krugove. Podeliti testo na trouglove željene veličine. Na svaki staviti po malo svežeg sira ili drugog nadeva, preklopiti krajeve trouglada fil ne bi cureo, pa umotati kiflicu. Redjati ih u pleh (ova mera je taman za jedan veliki pleh od rerne) i premazivati sa žumancem umućenim sa mlekom i začinjenim sa biberom i malo soli zatim posuti sa lanenim i susamovim semenkama.
Peći 30-ak minuta.

Recept za štampu 

Isprobala JovankaBaštovanka



Pin It Now!

30 comments:

  1. Mmmmm... bile bi idealne sad za doručak. :) Volim kiflice, a ti si ove super napravila.

    ReplyDelete
  2. Idealne za doručak ili užinu

    ReplyDelete
  3. Ovakve brze stavri i ja volim. Divno izgledaju, moram zabilježeiti!

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
    2. Zaista brze i ukusne, ne možeš da pogrešiš!

      Delete
  4. Mislim da ću morati početi stavljati sir u tijesto, sviđa mi se ideja i imam dojam da su kiflice onda još mekanije. Fino! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sir testu daje dodatnu teksturu i ukus, meni se jako svidja ta varijanta!

      Delete
  5. predivne u tvojoj izvedbi. baš mi je drago što si ih radila, puno ti hvala!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Drago mi je da su ti se svidele, hvala tebi na receptu!

      Delete
  6. Odavno sam zapazila (i zabilježila) ove kiflice, pa nikako da dođu na red za isprobavanje... Predivne su i u tvojoj izvedbi!!

    ReplyDelete
  7. Jako lijepo izgledaju, super si ih napravila ! I na mojoj su listi za isprobavanje, nadam se da će uskoro biti i isprobane .

    ReplyDelete
  8. Divne slicice i kiflice, pozelis odmah da probas jednu, pa jos jednu, pa se onda krisom vratis po jos jedan zalogajcic... testo sa sirom bude uvek vrloo fino.:))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uvek fino. Hvala draga Lana na komplimentima :)

      Delete
  9. Mmmm, divno izgledaju. Slistila bih odmah par komada:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nikako jednu. Kada počneš da ih jedeš nema kraja...

      Delete
  10. Moja tiha patnja, tople kiflice. Krasno izgledaju.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zato ih ja retko pravim, ne mogu da im odolim.

      Delete
  11. Predivno izgledaju. Pripremala sam ih par puta i zaista su genijalne :)

    ReplyDelete
  12. divne su ti kiflice, odličan recept si odabrala!

    ReplyDelete
  13. Divne su... I ja sam ih zapazila, pa ih mozda ubacim na svoju vec ogromnu listu. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Verujem da ti je lista ogromna, i moja je :D

      Delete
  14. Draga Sanja upravo isprobani! hvala!
    http://feedproxy.google.com/~r/Astal-kuhinjaMojeRavnice/~3/yRR2zBExkdM/brze-kiflice-sa-sirom.html

    ReplyDelete