Ufff....ne prica mi se, ne pise mi
se.... samo bih nesto lepo pravila, fotografisala i cutala...
Jednostavan i malcice neobican mousse.
Sastojici:
1 konzerva ananasa
1 dl soka od ananasa
250 g krem jogurta
100 g secera
1 kesica vanil secera
250 ml slatke pavlake
1 kesica zelatina + 5 kasika hladne vode
Polovinu ananasa staviti u blender, dodati secer i vanilin secer i decilitar soka od ananasa i izmiskirati, zatim sipati u serpicu i zagrejati, ne da prokljuca. Dodati smesi unapred pripremljen zelatin, ostaviti 5 minuta da se malo prohladi pa dodati jogurt. Pustiti da se hladi oko pola sata. Slatku pavlaku umutiti pa sjediniti sa penom. Sipati u case ili cinije i ostaviti preko noci u frizideru da se mousse stegne. Pre sluzenja ukrasiti svaku posudu preostalim ananasom secenim na kockice.
Isprobala Maja
Verzija za stampu
Pin It Now!
se.... samo bih nesto lepo pravila, fotografisala i cutala...
Jednostavan i malcice neobican mousse.
Sastojici:
1 konzerva ananasa
1 dl soka od ananasa
250 g krem jogurta
100 g secera
1 kesica vanil secera
250 ml slatke pavlake
1 kesica zelatina + 5 kasika hladne vode
Polovinu ananasa staviti u blender, dodati secer i vanilin secer i decilitar soka od ananasa i izmiskirati, zatim sipati u serpicu i zagrejati, ne da prokljuca. Dodati smesi unapred pripremljen zelatin, ostaviti 5 minuta da se malo prohladi pa dodati jogurt. Pustiti da se hladi oko pola sata. Slatku pavlaku umutiti pa sjediniti sa penom. Sipati u case ili cinije i ostaviti preko noci u frizideru da se mousse stegne. Pre sluzenja ukrasiti svaku posudu preostalim ananasom secenim na kockice.
Isprobala Maja
Verzija za stampu
slike govore tisuću riječi. Prekrasno!!
ReplyDeleteOdličan recept a tek slikice.....:-)))
ReplyDeleteVolim ovakve lepe, lake i ukusne stvari, a da ne pričam o kremasti poslasticama koje obožavam.
ReplyDeleterecept je odličan...ma kad ti se ne piše nmoj..slike su toliko lijepe da kažu sve :)
ReplyDeleteHmmm, ovo bi mi mogla biti odlična zamjena za slatkiše, ali s nešto manje šećera.. :)
ReplyDeleteZanimljiva kombinacija. Kakav je to krem jogurt? Jel to onaj s više posto masnoće, grčki ili?
ReplyDeleteOdlične fotke!
This comment has been removed by the author.
ReplyDelete@Jubistacha krem je onaj gust ujednacene strukture jogurt, to sam naglasila samo zato sto kod nas ima puno tecnih varijanti koje ne odgovaraju...
ReplyDeleteHvala svima na komentarima :)