March 4, 2011

Jogurt mousse sa ananasom

Ufff....ne prica mi se, ne pise mi
se.... samo bih nesto lepo pravila, fotografisala i cutala...




Jednostavan i malcice neobican mousse.

Sastojici:

1 konzerva ananasa
1 dl soka od ananasa
250 g  krem jogurta
100 g secera
1 kesica vanil secera
250 ml slatke pavlake
1 kesica zelatina + 5 kasika hladne vode



Polovinu ananasa staviti u blender, dodati secer i vanilin secer i decilitar soka od ananasa i izmiskirati, zatim sipati u serpicu i zagrejati, ne da prokljuca. Dodati smesi unapred pripremljen zelatin, ostaviti 5 minuta da se malo prohladi pa dodati jogurt. Pustiti da se hladi oko pola sata. Slatku pavlaku umutiti pa sjediniti sa penom. Sipati u case ili cinije i ostaviti preko noci u frizideru da se mousse stegne. Pre sluzenja ukrasiti svaku posudu preostalim ananasom secenim na kockice.

Isprobala Maja


Verzija za stampu
Pin It Now!

8 comments:

  1. slike govore tisuću riječi. Prekrasno!!

    ReplyDelete
  2. Odličan recept a tek slikice.....:-)))

    ReplyDelete
  3. Volim ovakve lepe, lake i ukusne stvari, a da ne pričam o kremasti poslasticama koje obožavam.

    ReplyDelete
  4. recept je odličan...ma kad ti se ne piše nmoj..slike su toliko lijepe da kažu sve :)

    ReplyDelete
  5. Hmmm, ovo bi mi mogla biti odlična zamjena za slatkiše, ali s nešto manje šećera.. :)

    ReplyDelete
  6. Zanimljiva kombinacija. Kakav je to krem jogurt? Jel to onaj s više posto masnoće, grčki ili?
    Odlične fotke!

    ReplyDelete
  7. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  8. @Jubistacha krem je onaj gust ujednacene strukture jogurt, to sam naglasila samo zato sto kod nas ima puno tecnih varijanti koje ne odgovaraju...

    Hvala svima na komentarima :)

    ReplyDelete