Ovaj blog me odveo u pravcu koji nikada nisam ni slutila, do nekih mesta i dogadjaja, do mojih nekih neznanih dubina i krivina, i najvažnije do puno dobrih ljudi. Tako sam letos ponela ove keksiće na jednu jako prijatnu prepodnevnu kafu sa Mihaelom. Sa teme na temu, o svemu po svega par reči, jer puno je toga o čemu smo želele da razgovaramo, ponajviše o fotografiji, blogu i receptima a i o klincima koji su jednako neiscpan izvor tema kao i naš hobi... Uživala sam u svakom momentu i nadam se da ću imati prilike da Mihaelu sretnem još puno puta.
Hvala, draga na svemu... :)
Recept je iz nekih novina, samo me ne pitajte kojih.... ne znam. Mislim da mu ne treba neka naručita reklama, da sastojci govore sami za sebe. Mislim šta loše može da bude sa prhkim keksićima začinjenim cimetom i još upotpunjenim čokoladom?
Ništa...
Sastojci:
za oko 50 kom.
250 g brašna
200 g putera
150 g šećera
15 g kakaa
1 žumance
50 g crne čokolade
1,5 kašičica mlevenog cimeta
prstohvat soli
kakao ili šećer u prahu za posipanje
Mikserom izraditi puter sobne temperature sa šećerom, žumancem i prstohvatom soli. Miksirati dok smesa ne pobeli. U drugoj posudi izmešati prosejano brašno, kakao i cimet. Umešati u smesu od žumanca, šećera i putera. Ostaviti da se hladi u frižideru oko 30 minuta. Štangle čokolade podeliti na kockice (Menaž čokolada koju sam koristila ima štangle od 10g, znači 5 štangli sam podelila na 10 delova). Od ohladjenog testa oblikovati male loptice, utisnuti svaku lopticu prstom, tu staviti čokoladu pa ponovo oblikovati loptice. Poredjati loptice na pleh sa papirom za pečenje pa ih ponovo ohladiti u frižideru. Peći u unapred ugrejanoj rerni na 180°C 15 minuta.
Ohladjene keksiće posuti šećerom u prahu ili kakaom.
Isprobala Ana, Irena,
Recept za štampu
Pin It Now!
Hvala, draga na svemu... :)
Recept je iz nekih novina, samo me ne pitajte kojih.... ne znam. Mislim da mu ne treba neka naručita reklama, da sastojci govore sami za sebe. Mislim šta loše može da bude sa prhkim keksićima začinjenim cimetom i još upotpunjenim čokoladom?
Ništa...
Sastojci:
za oko 50 kom.
250 g brašna
200 g putera
150 g šećera
15 g kakaa
1 žumance
50 g crne čokolade
1,5 kašičica mlevenog cimeta
prstohvat soli
kakao ili šećer u prahu za posipanje
Mikserom izraditi puter sobne temperature sa šećerom, žumancem i prstohvatom soli. Miksirati dok smesa ne pobeli. U drugoj posudi izmešati prosejano brašno, kakao i cimet. Umešati u smesu od žumanca, šećera i putera. Ostaviti da se hladi u frižideru oko 30 minuta. Štangle čokolade podeliti na kockice (Menaž čokolada koju sam koristila ima štangle od 10g, znači 5 štangli sam podelila na 10 delova). Od ohladjenog testa oblikovati male loptice, utisnuti svaku lopticu prstom, tu staviti čokoladu pa ponovo oblikovati loptice. Poredjati loptice na pleh sa papirom za pečenje pa ih ponovo ohladiti u frižideru. Peći u unapred ugrejanoj rerni na 180°C 15 minuta.
Ohladjene keksiće posuti šećerom u prahu ili kakaom.
Isprobala Ana, Irena,
Recept za štampu
Fenomenalno! Prvo što obožavam ovakav tip keksića, drugo to što je sa cimetom. :)
ReplyDeleteDivni su, ovi keksici govore sami za sebe i nekako su prigodni u ovo predpraznicno vreme. Veliki pozdrav moji dragim blogericama!:))
ReplyDeleteAdorei estes bolinhos devem ser uma delicia.
ReplyDeleteLevo a receitas.
bjs
Divno za druzenje :)
ReplyDeleteKeksići deluju extra, dovoljno mi je da vidim količinu maslaca i da osetim da je to to :) Bookmarkovano !
Sviđa mi se kako se preko hobija povezujemo sa novim ljudima.
ReplyDeleteKeksići super izgledaju,pamtim za isprobati.
Vratila si me u Zrenjanin cim sam ih videla na FB :) Jedva cekam reprizu :)))
ReplyDeleteDevojke, vama toplo preporucujem da ih probate i to cim pre! Savrseni su i provereno pogodni za transport na duge relacije ;)
Cimet i čokolada? Stvoreno za mene! :)))
ReplyDeletekoji keksiciiiii, super izgledajU! ja volim ove male, one-bite kolacice =)
ReplyDeleteMihaela je bila u Srbiji? Bas mi je zao sto ju nisam upoznala... U stvari, obe bi volela upoznati, i tebe i nju.
ReplyDeleteKeksici su predivni!
Baš su prekrasni!!! :)
ReplyDeletekrasni!
ReplyDeleteOdlično izgledaju, a sastojci vrhunski. Pravim večeras :)
ReplyDeleteSanja, sigurna sam da ti je kuća predivno mirisala dok si ih pekla - spojila si dva moja omiljena sastojka :)
ReplyDeletedanes sem naredila te piškote. o.d.l.i.č.n.i. !
ReplyDeletelp
Ho fatto questi biscotti, sono ottimi!!! Grazie mille!
ReplyDeleteCiao Lilla (Trieste)
Isprobala! Super su kolacici, posula sam pola secerom u prahu, drugu polovinu kakaom. Meni se kakao varijanta vise svidja, mojim decacima secerna...
ReplyDeleteOdlicno. Jos bolji je sa cejlonskim cimetom - finiji miris i ukus,..
ReplyDeletewww.sunnysritree.com ima dosta gotivnih recepata