February 28, 2011

Dobar jutarnji hleb



Ovaj  vrlo ukusan dobar jutarnji hleb je zadatak za ovaj mesec u igri kuVarijacije, recept je sa Anitinog bloga Istine i lazi o hrani. I proslog meseca je bio predlozen i glasala sam za njega i onda i sada, recept mi se dopao na prvi pogled, i nisam pogresila. Jako je ukusan i izuzetno prija, za dorucak ili veceru....Jedina stvar koju sam izmenila u receptu je kolicina maslaca, stavila sam 75 g, a mogla sam i manje.






Sastojci:

75 g maslaca
3 kasike zobenih (ovsenih) mekinja
1 dl vode
100 g lanenih semenki
120 g suncokretovih semenki, oljustenih
55 g kokosovog brasna
125 g badema
4 jaja
1 ravna kasicica morske soli
malo cimeta



Zagrejati rernu na 175 stepeni. Maslac izvaditi ranije, kako bi bio sobne temperature pri pripremi. Pomesati mekinje sa vodom i ostaviti da nabubre 5 minuta.Ostaviti dve kasike suncokreta sa strane. Usitnite u blenderu ili mlinu bademe, suncokretove i lanene semenke. Sve sastojke izmiksirajte u kompaktnu masu.  Masu stavite na pleh postavljen papirom za pecenje pa je oblikujete vlaznim rukama u polu loptu. Po zelji posuti lanernim i sucokretovim semenkama i grubo secenim bademima. Hleb ce ostati bas onakav kakvim ste ga napravili jer nema ni brasna ni kvaca pa ne narasta. Pecite jedan oko 60 minuta.
Cuvari u providnoj foliji u frizideru.

Verzija za stampu



Pin It Now!

8 comments:

  1. Odlično ti je ispao, jako lijepo i dobro izgleda ! Ja sam masnoću odmah smanjila na pola i bilo je sasvim dovoljno.

    ReplyDelete
  2. Fotkice prekrasne, krasno ti je ispao.

    ReplyDelete
  3. Mnogo su ti lepe slicice!
    I meni se dopao, i drago mi je da se i tebi svidja, ovog puta su utisci bas raznovrsni. I ja sam smanjila kolicinu putera, jer sam videla u komentarima kod Anite da se neko pozalio na prilicno curenje putera, pa i sama Anita rekla da moze i manje. Inace, sve drugo je super, ja nemam zamerki!
    Pozdravi!

    ReplyDelete
  4. Kruh se i meni prilično svidio, a fotografije su ti odlične!

    ReplyDelete
  5. Kruh je super, a prva fotkica me posebno dojmila čim sam ju ugledala, divno!

    ReplyDelete
  6. Predivan hleb i odlicne fotke! Sto vise idem po blogovima i merkam ovaj hleb sve sam sigurnija da cu ga pripremati cim uhvatim malo vremena :)

    ReplyDelete
  7. Prelepo je ispao, ovo zrnevlje odozgo mu je dalo poseban sarm.
    Fotografije su fantasticne!

    ReplyDelete