Sastojci:
75 g maslaca
3 kasike zobenih (ovsenih) mekinja
1 dl vode
100 g lanenih semenki
120 g suncokretovih semenki, oljustenih
55 g kokosovog brasna
125 g badema
4 jaja
1 ravna kasicica morske soli
malo cimeta
Zagrejati rernu na 175 stepeni. Maslac izvaditi ranije, kako bi bio sobne temperature pri pripremi. Pomesati mekinje sa vodom i ostaviti da nabubre 5 minuta.Ostaviti dve kasike suncokreta sa strane. Usitnite u blenderu ili mlinu bademe, suncokretove i lanene semenke. Sve sastojke izmiksirajte u kompaktnu masu. Masu stavite na pleh postavljen papirom za pecenje pa je oblikujete vlaznim rukama u polu loptu. Po zelji posuti lanernim i sucokretovim semenkama i grubo secenim bademima. Hleb ce ostati bas onakav kakvim ste ga napravili jer nema ni brasna ni kvaca pa ne narasta. Pecite jedan oko 60 minuta.
Cuvari u providnoj foliji u frizideru.
Verzija za stampu
Odlično ti je ispao, jako lijepo i dobro izgleda ! Ja sam masnoću odmah smanjila na pola i bilo je sasvim dovoljno.
ReplyDeleteFotkice prekrasne, krasno ti je ispao.
ReplyDeleteMnogo su ti lepe slicice!
ReplyDeleteI meni se dopao, i drago mi je da se i tebi svidja, ovog puta su utisci bas raznovrsni. I ja sam smanjila kolicinu putera, jer sam videla u komentarima kod Anite da se neko pozalio na prilicno curenje putera, pa i sama Anita rekla da moze i manje. Inace, sve drugo je super, ja nemam zamerki!
Pozdravi!
Prekrasno je ispao!
ReplyDeleteKruh se i meni prilično svidio, a fotografije su ti odlične!
ReplyDeleteKruh je super, a prva fotkica me posebno dojmila čim sam ju ugledala, divno!
ReplyDeletePredivan hleb i odlicne fotke! Sto vise idem po blogovima i merkam ovaj hleb sve sam sigurnija da cu ga pripremati cim uhvatim malo vremena :)
ReplyDeletePrelepo je ispao, ovo zrnevlje odozgo mu je dalo poseban sarm.
ReplyDeleteFotografije su fantasticne!