Jos jedan rucak kod
Mihaele ciji je blog pod lupom u okviru
FBI rukavica igre koju je osmislila
Maja. Recept sam adaptirala prema sadrzaju svog frizidera i prema broju osoba. Bili smo jako zadovoljni rezultatima za potvrdu smo pocistili tanjire. A mislim da cu i ubuduce pripremati ovo jelo.
Sastojci:
4 junece snicle
3 tvrdo kuvana jaja
5 manjih kiselih krastavaca
kasicica aleve paprike
so, biber
ulje za przenje
Meso izlupati kuhinjskim cekicem, zatim posoliti i pobiberiti pa prziti na ulju, dok svaka snicla ne porumeni; izvaditi ih iz tiganja i ostaviti na toplom. Jaja narendati ili sicno naseckati, kisele krastavcice iseci na kockice. U ulje u kome su se przile snicle dodati kaicicu aleve paprike i propziti malo, zatim usuti vode promesati pa vratiti snicle, ako je potrebno doliti jos vode, pa snicle budu prekrivene. Dodati jaja i dinstati dok meso ne omeksa. Na kraju dodati kisele krastavce i dinstati jos minut dva da se ukusi povezu. Servirati uz prilog, u mom slucaju krompirima pecenim u rerni.
Verzija za stampu
Pin It Now!
DIVOTA!!!!
ReplyDeleteMmm... ovo jelo izgleda izvrsno i po sastojcima jako ukusno!
ReplyDeleteHvala puno za još jedan super receptić.
Topli pozdrav s mora.
Prefino draga i slikom i zvuči tako!
ReplyDeletePredivno
ReplyDeleteI ja bih pocistila tanjir, deluje ukusno i zasitno.
ReplyDeleteNego. Gledam ovu "gitaru" za jaja i smejem se. Imam ja jednu, stara je i sva se rasklimala, ali radi, jaja moze da presece. Ja sam htela da je koristim za rusku salatu, da me spase seckanja, ali nije mogla da posluzi jer je povrce ipak cvrsce (krompir, sarparepa) i ne bi moglo. I resim ja da se "otvorim" za novu gitaricu :))) Odem na pijacu, ima jedno mesto gde sam kupila par stvarno robusnih i kvalitetnih spravica (metalna masina za meso, metalna sa stegom za orahe, masinu za testeninu...), i pitam da l' ima to za jaja. Ima. Posto? 200 din. Daj. Identican model kao taj tvoj.
Odem kuci, i otpakujem i doslo mi da placem. Pa ova je pet puta gora i mlitavije od one moje stare rasklimane! Onoj staroj su rasklimane samo zice, a postolje je plasticno i koliko toliko normalno. Ovde je i postolje tako mekano da se plasim da ga pogledam popreko a kamoli nesto da stavim da presecem. Upotrebila sam je samo za secenje jaja za rusku, i to joj je bila prva i poslednja upotreba. Prilikom pritiska (tog "enormno snaznog" koliko treba da pritisnes zice da prodju kroz jaja) onaj donji deo se ugiba, i razzabi... Pa ono je tako tanak neki lim, ili sta je, cini mi se alufolija je deblja od onoga (dobro, karikiram, ali uzasno je tanak i mlitav materijal). Mnogo sam popizdela i bacila sam ga da me ne nervira.
Nadam se da ti nisi ovako podlozna nerviranju za gluposti kao ja :))) ali znaj da sam sad zapamtila kakvu gitaricu imas, i da ako ikad za sebe pronadjem normalnu, kupujem dve i saljem ti jednu :) A i ti ako negde vidis neku, recimo CELICNU :))) seti me se!
Sve najbolje,
Maja
Havla devojeke :)
ReplyDelete@ Majo, bas si me nasmejala i moram zaista da priznam da jesam sklona nerviranju zbog sitnica, one su u stvari ono sto me najcesce izvede iz takta...bezveze... Meni je ovo prva "gitara" za jaja i kupila sam je bas sa namerom (i izgovorom posto volim sve te kuhinjske sitnice i kerefeke koje nisu bas ne ophodne) da lepo pozira za ovo fotkanje....mogla sam da biram izmedju neke sa plasticnim postoljem i ove i posto nekako plastiku ne ljubim kupila sam ovu.
Ako nadjem neku pristojnu cvrstu, koja moze da otrpi vise od mrkog pogleda, sigurno cu se setiti i tebe!
:))
I ja ih cesto pripremam sa onim sto se nadje u frizideru ;)
ReplyDeleteHvala ti sto si se ukljucila u istragu mog bloga i bas me raduje sto cujem da ste bili zadovoljni :)))
Veliki pozdrav
Izgleda predivno... a kao prilog jos i peceni krompirici... sta da kazem osim... mljac :)
ReplyDeleteNetko je po ovom receptu radio glavno jelo u jednoj od emisija Večere za 5. Totalno cudna kombinacija, sto se mene tice, sigurno bi mi se svidjalo, samo ne znam kako bi moja gora polovica bila zadovoljna :D
ReplyDeleteTražim slican recept mozda je ovo bas taj pre mnogo godina u Londonu komšinica indika slično mi je spremila ne zapisah.sad cu da probam odličan je
ReplyDelete