February 3, 2011

Vocna torta



Ovakve torte su manje vise klasika i nema potrebe za nekim preteranim uvodom. Iskoristila sam curd iz predhodnog posta, biskvit, voce i preliv....Brzo i jednostavno, lagano i puno vitamnina....ako niste bas ljubitelj citrusnih ukusa smanjite kolicinu curda u mousse-u .Nemam fotografiju preseka jer je torta bila deo rodjendanskog poklona...

Sastojici:

za biskvit:

4 jajeta
120 g brasna
90 g secera
40 g putera
1/2 kesice praska za pecivo
kasicica arome vanile

Zagrejete rernu na 180 stepeni. Kalup precnika 24cm oblozite papirom za pecenje ili namastite i pobrasnite. Prosejte brsno i prasak za pecivo. Zumanca miksirajuci sjedinite sa secerom; dodajte puter nasecen na listice zatim aromu vanile i dobro izmiksirajte. Dodajte malo po malo brasna muteci mikserom na najmanjoj brzini . Od belanaca sa malcice soli napravite cvrst sneg. Sjedinite sa masom od zumanaca i brasna. Pecite oko 25-30 minuta proveravajuci cacaklicom da li je biskvit gotov (ako na cackalici ima testa biskvit nije pecen)



Mousse:

350 g citrus curda
250 ml slatke pavlake
krem fix
aroma vanile

Slatku pavlaku cvrsto ulupati pa joj dodati kesicu krem fixa (prema uputstvu sa kesice). Kasikom dodavati curd pavlaci, mesajuci. Pred kraj dodati kasicicu, ili vise, arome vanile.
Biskvit staviti na tanjir pa oko biskvita obruc za tortu pa onda dodati kremu. Ostaviti u fizideru da se hladi.

Voce i preliv:

1 kesica preliva za torte
250 ml vode ili vocnog soka
2 ravne kasike secera (30g)
1 narandza
3 klementine/mandarine
2 kivija
1 banana
sok od limuna za bananu

Voce ocistiti i iseci prema zelji, ja sam narandzu rastavila na kriske pa sam sa svake kriske skinula kozicu, koliko sam uspela, mandarine sam na kriske pa na parcice, bananu na listice koje sam poprskala sokom od limuna i kivi na listice. Sve sam to stavila na tanjir i onda pripremila preliv prema uputstvu sa kesice. Dok se preliv hladio voce sam poredjala na tortu koju se do tada hladila i onda prelila. Ostaviti preko noci u frizideru.

Verzija za stampu


Pin It Now!

6 comments:

  1. Mmmm..jaako jako osvježavajuće i fino izgleda, volim voćne tortice, predivna je!, divan poklon :)

    ReplyDelete
  2. odlično, baš primamljivo i osvježavajuće :)

    ReplyDelete
  3. Ovo je za mene savrsena torta!!!

    ReplyDelete
  4. Ovo je klasika koja mami svojim izgledom i bojama. Zbilja savršeno izgleda. :)

    ReplyDelete
  5. Torta izgleda divno, obozavam vocne tortice :)

    ReplyDelete