Evo necu pisati hvalospeve vocnim, citrusnim i ne preterano slatkim desertima, dovoljno sam vec to radila. Sa curdom sam se prvi put susrela praveci mousse od limuna i pojma nisam imala sta je to. Da sam prvo posecivla Coolinariku pa tek onda pisala svoj blog i pratila druge, to mi se verovatno ne bi desilo, al kod mene je stvar obrnuta. Prvo blog, pa onda Coolinarika....Tamo sam nasla odgovor na pitanje sta je curd i uz njega i super recept za isti. Hvala Ebba.
Malo sam ga prilagodila sebi i svom vocu, i torti koja sledi u narednom postu. Za sve koji vole blaze i sladje kreme i torte a i vocne namaze, preporucujem da smanje kolicinu citrusa i povecaju kolicinu secera.
Sastojci:
1 manja narandza
2 limuna
1 crveni grejp srednje velicine
5 zumanaca
3 belanca
100 g maslaca
2 kasike gustina
1 kesica burbon vanilin secera
350 g secera
Argume iscedite, ja sam dobila oko 3 dl soka. Stavite u posudu koju koristite za kuvanje na pari, i pomesajte sa secerom, dodajte sve ostale sastojke, vodeci racuna da se gustin dobro rastopi i kuvajte na pari dok ne dobijete gustu kremu. Curd sipajte u sterilisanu i vrucu teglu i ostavite da se ohladi.
Verzija za stampu
DIVNO!!!
ReplyDeleteOh,ja volim curds. Baš se spremam raditi jedan od naranče...
ReplyDeleteI ja sam osim od limete radila i tog miješanog i luda sam za njima, gotovo u rangu čokolade i mesa, ako je to moguće! :)
ReplyDeleteSline mi cure! :)
Ja sam radila sa limunom i sa jagodasma ali u mikroreni sam ga spremila...super je!
ReplyDeleteJos uvek nisam probala taj curd, iako ga duze vreme imam na listi. Vidim da su svi odusevljeni tako da cu definitvno morati da ga pripremim :) Jako lepo izgleda!
ReplyDeletevolim ovu kremu, probala jesam, ali začudo još nisam sama doma radila, stvarno ne znam što čekam :)
ReplyDeletejako lijepo!