January 6, 2011

Pecenje sa prelivom od nara

 

Jednostano resenje za neke posebne prilike ili nedeljni rucak je ovakvo, ili neko slicno,  pecenje. Ne zahteva puno truda i vremena, niti ne znam kakvo posebno umece i sastojeke, a vrlo je ukusno i uglavnom ga svi vole. Meso stavite u pac dan ranije, prebacite u tepsiju pa ispecete, samo povremeno ga prelivajuci, zatim ga dobro ohladite i pred sluzenje fino isecete. Kod pravljenja preliva najkomplikovanija stvar je ocistiti nar....Preliv je moja varijanta ovog sirupa. Hvala Maslinka! Nije tom sirupu trebala prepravka, ja samo nemam skokovnik a zalela sam smek worcestershire sosa i to je sve.






Pecenje 


Sastojci:


1.5 kg svinjskog mesa od buta
2 kasike ulja
2 kasike worcestershire sosa
1 kasika ljutog soja sosa
2 kasike senfa
1/2 kasicice kima
4-5 cena belog luka
biber, so i ako zelite vegeta, po ukusu

Sve sastojke osim belog luka i soli stavite u cinijicu i dobro izmesate viljuskom. Meso zasecete nozem na onoliko mesta koliko ima luka, i u svaki zasek stavite po jedan cen, rupe bi trebalo da budu otprilike te velicine, mozete malo da ih rasirite prstom (trebalo je da fotografisem to, drugi put). Dobro utrljajte so i vegetu, ako je stavljate, pa onda pripremljenu marinadu. Pecite ispod folije oko pola sata, i jos po 20 minuta sa svake strane dok ne dobije lepu boju. Kada se pecenje dobro ohladi seci na tanke snite.






Sos (sirup) od nara


2 veca nara (280 ml soka)
60 g zutog secera
1 kasika worcestershire sosa


Nar ocistit i izmiksirati stapnim mikserom. Procediti kroz gustu cedku i staviti zajedno sa secerom u serpicu. Kuvati 20-30 minuta. Na kraju umesati kasiku worcestershire-a i ostaviti da se ohladi.
Posluziti u maloj ciniji uz pecenje.


Verzija za stampu
Pin It Now!

9 comments:

  1. Meso izgleda tako fino,rado bih probala jedan komad, njamii!
    Šaljem ti veliki pozdrav i želim puno prekrasnih postova u Novoj godini.
    Zondra Art

    ReplyDelete
  2. Znamm z aovaj delikates,a li ga nisam isprobala.Zadovoljna?

    ReplyDelete
  3. Izgleda primamljivo. Nisam nikada jela Worchester sos, morat ću to prvo probati. Volim nar u prirodnom obliku.

    ReplyDelete
  4. Savršeno izgleda draga! Odlična ideja i recept! Bravo za kombinaciju! :-)))

    ReplyDelete
  5. @Vera jako sam zadovoljna, pikantno ali ne previse. Balans izmedju ukusa je odlican.

    Drago mi je da vam se svima svidja..:))

    ReplyDelete
  6. Ovo mi se cini predivno ali nikad da stigne na red. Jos odavno zagledam ovaj recept.
    Slike su ti jako lijepe.

    ReplyDelete
  7. Odlična marinada, bilježim ju, ali i sve ostalo. jako dobro izgleda, vrlo fancy-smancy, a malo truda - to cijenim!

    ReplyDelete
  8. Bila sam sigurna da sam ostavila komentar a sad vidim da se to nije desilo...
    Jako lepo izgleda, obožavam ovakve stvari i jako mi je drago da ti se svideo sirup od nara, sledeći put i sama ću ga napraviti ovako...

    ReplyDelete
  9. @Maslinka isprobaj i ovu varijantu, mislim da ce ti se dopasti. Samo ovaj komentar sam dobila...

    @K stvarno malo truda a rezultati bas fensy :))

    ReplyDelete