October 4, 2010

Jogurt torta sa pomorandzom i cokoladom



Pre nekoliko dana dragom je bio rodjendan, pa sam pravila ovu tortu sa kombinacijom narandza/cokolada jer je jedna slicna super prosla nekom drugom prilikom...nisam zelela da se ponavljam pa je nastala ova.





Biskvit:

5 jaja
150 g secera
180 g brasna
kesica Burbon vanilin secera
prstohvat soli
kasicica praska za pecivo
2 kasike soka od pomorandze

Odvojiti zumanca od belanca. Zumance penasto umutiti sa dve kasike sveze cedjenog soka od pomorandze, pa im dodati 70 g secera, vanilin secer i so pa nastaviti sa mucenjem. Sa ostalim secerom napraviti sam od belanaca. Polovinu sama sjediniti sa kremom od zumanaca, mutilicom ili mikserom na nekoj manjoj brzini, pa toj smesi dodati brasno i prasak za pecivo, na kraju sjediniti sa preostalim samom.
Peci na 170 stepeni 25-30 minuta.
Ostaviti na zici da se ohladi.
Biskvit bi trebalo podeliti na tri dela, sto meni nije uspelo, Pocela sam, pa mi se iskrivilo i razmrvilo pa sam odustala. Malo sam stanjila biskvit i ostavila da budu dva. Nisam bas najspretnija sa tim secenjem....



Krem:

1 1/2 kesica zelatina (u prahu)
3-4 pomorandze
500 g jogurta + kasicica arome od vanile
100 g secera
500 ml slatke pavlake
kasicica arome od vanile
100 g cokolade za kuvanje

Za dekoraciju:

70 g mlecne cokolade
nekoliko kolutova pomorandze



 Pripremiti zelatin prema uputstvu sa kesice. Pomorandze oljustiti i podeliti na kriske i ocistiti od opni, zatim ih iseci na komadice. Jogurt, aromu od vanile i secer izmesati pa smlaciti ( zbog zelatina koji ide u toplu masu); pa spojiti sa zelatinom i ostaviti da se stegne, oko pola sata. Slatku pavlaku ulupati, pa je sjediniti sa smesom sa zelatinom koja je pocela da se steze. Polovini te mase dodati usitnjenu pomorandzu a drugoj polovini otopljenu cokoladu za kuvanje.
U mom slucaju sa dve kore, izmedju istih staviti kremu od cekolade a onda na vrh i okolo kremu od narandza, pa ostaviti da prenoci u frizideru, sutradan ukrasiti narendanom cokoladom i kolutovima pomorandze.
Ako ste biskvit podelili na tri dela, izmedju idu kreme a gore slag ili slatka pavlaka.

Verzija za stampu
Pin It Now!

9 comments:

  1. Obožavam okuse naranče i čokolade i ovo mora da je jako fino. Ono što vrlo, vrlo nerado koristim je želatina.

    ReplyDelete
  2. Ja volim ovu kombinaciju, tako da cu rado sacuvati tvoj recept. Odlicnoooo

    ReplyDelete
  3. Dopada mi se ova pomorandža u torti! Srećan Vam rođendan!

    ReplyDelete
  4. odlična kombinacija i odlično izgleda tortica

    ReplyDelete
  5. Woooooow, kako samo dobro izgleda. Za ukus verujem da je fantastican, cokolada i pomorandza ne mogu da omanu nikako :)

    ReplyDelete
  6. Zaista ne mogu da omanu nikako a nude puno mogucnosti...

    Hvala vam na lepim komentarima....

    ReplyDelete
  7. Obožavam kombinaciju čokolade i narandži! Divno si je dekorisala!

    ReplyDelete