Ovu salatu sam pripremala pre nekog vremena i danas sam je se setila, u bloku sam nasla sastojke i neke fotke na hard-u i resih da je postavim, ipak. Losos je dominirao a leblebije su se osetile, taman, ni previse ni premalo. Ako ih ne volite ili ne zelite iz bilo kog razloga salata ce i dalje biti ukusna i bez njih.
Sastojci:
2 kotleta lososa (300g)
1 tikvica, srednje velicine
1 glavica zelene salate
2 paradajza
2 tvrdo kuvana jaja
so, biber
Preliv:
2 kasicice senfa
3 kasike maslinovog ulja
1 kasika suncokretovog ulja
1 kasicica jabukovog sirceta
50 g leblebija
Tikvicu iseci na kolutove, ne preterano tanke, posoliti i ostaviti da pusti vodu. Kotlete lososa i tikvicu izgrilovati na gril tavi; pa ostaviti da se ohlade. Sastojke za preliv sjediniti pa staviti sa strane, dok pripremate ostalo. Lososa ocistiti i napraviti komade od njega, ne bas male. Tikvicu iseci na kocke a paradajz i jaja na reznjeve. Salatu oprati i ocistiti, pa naseci na rezance. Sve, osim jaja, staviti u ciniju za salatu pa preliti i nezno promesati.
Verzija za stampu
Ceo ručak na tanjiru. Odličan recept sa svim potrebnim hranljivim sastojcima i divnim vizuelnim efektom koji se uvek visoko ceni u vrhunskim kuhinjama!
ReplyDeleteOvo zvuči savršeno, volim apsolutno sve sastojke i vrlo brzo će i ova salata naći na našem stolu. :)
ReplyDelete