Brzo i lako, moze da bude prilog ili glavno jelo. Brzo pod uslovom da kada stavite jelo u rernu navijete sat, pa se vratite u kuhinju tek kada cujete KLANG....
Sastojci:
4 paprike babure (oko 450g)
2 srednja krompira (oko 300g)
1 koren persuna (100g)
4 sargarepe (200g)
40g korena celera + nekoliko listova
2 supene kasike maslinovog ulja
Paprike ocistiti i oprati, i osatviti da se iscede. Ostalo povrce ocistiti i narendati malo krupnije. Lisce celera iseckati sitni, pa ga dodati povrcu zajedno sa maslinovim uljem, posoliti i pobiberiti po ukusu. Nakon sto je povrce odstojalo par minuta napuniti papriku njim. Poredjati pareike u posudu za pecenje, pokriti folijom i peci 20 minuta na 250 stepeni. Skinuti foliju pa peci dok ne porumeni, onda okrenuti paprike i posuti ih sirom pa opet peci dok ne porumeni i sa te strane. Servirati na tanjir i po duzini preseci papriku.
Verzija za stampu
volim ovakvepaprike....zemljana posuda je fantasticna...
ReplyDeleteOdlični recepti i blog!!!
ReplyDeletePuno pozdrava iz Hrvatske.
Zondra Art
Hvala vam...
ReplyDeletePosude su super, imam dve tako male i cekam priliku da kupim jos koju...
Zondra, puno pozdrava i tebi i Rjeci...pamtim je kao divnu...
:))