Sweet sensation je blog koji cesto i rado posecujem, pre svega zbog odlicnih poslastica i fotografija. Puno njenih torti i tortica sam isprobala, i sve su me odusevile. Slazem se sa Monikom da je cheesecake sa malinama jedna do najboljih torti koju sam probala. Ukombinovla sam i kupine jer sam ih imala u frizideru i zato sto mi se definitivno svideo ukus predhodne torte. I gosti koji su probali tortu su bili odusevljeni....Orginalan recept je ovde i jos jednom hvala Moniki za divan recept i sjajne fotografije.
Sastojci:
Podloga:
200g kekasa sa puterom
kasika meda
80g putera
Keks sameljete u multipraktiku, puter i med otopite, pa sjedinite sa keksom i doro promesate. Smesu stavite u kalup za tortu pa ga ravnomeno rasporedite i na kraju dobro utapkajte prstima. Stavite u frizider da se hladi dok pripremate kremu.
Krema:
450g krem sira
120g secera
2 kesice Burbon vanili secera
2 kasice gustina
180g (2 dl) pavlake
3 velika jaja
kasicica arome vanile
150g svezih malina
100g svezih kupina
Maline i kupine operite i ocedite. Sir izradite mikserom, kratko, dodajte mu secer i gustin pa dobro izmiksirajte.Zatim stavite pavlaku pa jedno po jedno jaje. Miksirajte dok ne dobijete glatku kremu. Dodajete aromu vanile i voce pa lagano promesajte varjacom. Smesu sipajte na ohladjenu podlogu,izravnajte, pa kalup stavite u veci pleh i pecite 45-50 minuta na 170 stepeni. Povrsina torte treba da ostane svetla. Kada vreme pecenja prodje iskljucite rernu i ostavite tortu jos petnaestak minuta u rerni. Kasnije odvojite nozem ivice od obruca pa ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, pa je tek onda stavite u frizder. Sve ovo da bi se izbeglo eventualno pucanje kreme.
Pre sluzenja prelite tortu i ukrasite svezim vocem.
Preliv:
250g kupina
2 kasike secera u prahu
kasika limunovog soka
Izbelndirati i odladiti u frizideru.
Verzija za stampu
Pin It Now!
Sastojci:
Podloga:
200g kekasa sa puterom
kasika meda
80g putera
Keks sameljete u multipraktiku, puter i med otopite, pa sjedinite sa keksom i doro promesate. Smesu stavite u kalup za tortu pa ga ravnomeno rasporedite i na kraju dobro utapkajte prstima. Stavite u frizider da se hladi dok pripremate kremu.
Krema:
450g krem sira
120g secera
2 kesice Burbon vanili secera
2 kasice gustina
180g (2 dl) pavlake
3 velika jaja
kasicica arome vanile
150g svezih malina
100g svezih kupina
Maline i kupine operite i ocedite. Sir izradite mikserom, kratko, dodajte mu secer i gustin pa dobro izmiksirajte.Zatim stavite pavlaku pa jedno po jedno jaje. Miksirajte dok ne dobijete glatku kremu. Dodajete aromu vanile i voce pa lagano promesajte varjacom. Smesu sipajte na ohladjenu podlogu,izravnajte, pa kalup stavite u veci pleh i pecite 45-50 minuta na 170 stepeni. Povrsina torte treba da ostane svetla. Kada vreme pecenja prodje iskljucite rernu i ostavite tortu jos petnaestak minuta u rerni. Kasnije odvojite nozem ivice od obruca pa ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, pa je tek onda stavite u frizder. Sve ovo da bi se izbeglo eventualno pucanje kreme.
Pre sluzenja prelite tortu i ukrasite svezim vocem.
Preliv:
250g kupina
2 kasike secera u prahu
kasika limunovog soka
Izbelndirati i odladiti u frizideru.
Verzija za stampu
čizkejk .. uvjek i svugdje. :))
ReplyDelete