Kada sam speremala ovaj namaz bila sam ubedjena da će se pojesti dosta odmah a da će se ostatak neko vreme povlačiti po frižideru....tako to bude sa hranom ako je ima u većim količinama. Oduševimo se, zaista, ali retko jedemo jedno te isto dva-tri dana za redom. Napravila sam Zoranov hleb u nešto malo izmenjenom izdanju, stavila sam 300 g graham brašna a 200 običnog i servirala namaz uz njega. Sve smo pojeli, isto veče.
Sastojci:
170 g tunjevine (ocedjene od ulja)
100 g zelenih maslina
100 g mladog sira u kriškama (mionička kriška)
40 g kapara
20 g putera
1/2 kasičice belog bibera
morska so
U seckalicu ili multi-praktik stavite tunjevinu, sir i puter pa usitnite, ostavite u posudi u kojoj ćete pripremati namaz. Masline i kapare takodje stavite u seckalicu ali ih nemojte skroz usitniti, trebalo bi da ostnu komadići a ne pasta. Sjedinite obe smese i dodajte biber i so po ukusu. Ohladiti u frižideru najmanje jedan sat pre služenja.
Verzija za štampu
Ingredients:
170 g tuna (filtered from the oil)
100 g green olives
100 g cottage cheese in slices
40 g capers
20 g butter
1 / 2 tsp white pepper
Sea salt
Put in the chopper tuna, cheese and butter, blend until smooth. Leave in a medium bowl. Olives and capers also put in a chopper, and bled short, to be pieces. Combine both mixtures, add pepper and salt to taste. Chill in the fridge for at least one hour before serving.
Isprobala Lana
Obožavam tunu,kapare... recept ti je odličan, fotke...sve!
ReplyDeleteUh, što ti je ovo dobro! Volim namaze i paštete od tune. Jako fino i jako lijepo!
ReplyDeleteOvo cu zapisati obavezno.Ja tunu volim da jedem u svim oblicima.Vidis kapar nisam jos zamislila u toj kombinaciji.lepo kad uvek dobijemo po neku idejicu;)
ReplyDeleteJa sam na ovakvim stvarima živela u periodu tri dana pred ispit. Brzo se sprema, maže se na hleb i uvek ga ima. Samo pospem malo parmezana preko. Kapare nisam uspela da zavolim, ali pokušavam.
ReplyDeleteovakvi namazi su super. najfinije mi je kad ostane nakon nekog derneka navecer, pa ujutro kad se probudim sva nikakva - namazat na kruh!
ReplyDeleteJa bih mogla da zivim na ovakvim namazima.Jedina pastetu koju jedem je od tunjevine. Svaki recept za homemade zamenu je dobrodosao.
ReplyDeleteSkoro sam pravila nesto slicno, po Mirjaninom (Ruza123)receptu i bilo je odlicno, ali se i pojelo brzo pa nisam stigla da uslikam.
Odličan dodatak kapara koje ja obožavam.
ReplyDeleteJoj, ovo je tako fino, pa jos uz domaci hleb, nije ni cudo sto je odmah nestalo...njam, njam!;)))
ReplyDeleteJako si naivna kada si mislila da nešto ovako dobro neće planuti odmah. Da mi je liz i griz!
ReplyDeleteJa obozavam ovakve stvarcice grickati uvece dok sjedimo sa drustvom ili gledamo tv. Svidja mi se kombinacija sastojaka.
ReplyDeleteobožavam namaz od tunjevine i radim ga po vrlo sličnom receptu
ReplyDeleteSuper namaz, volim ga, ali ga u ovoj kombinaciji još nisam isprobala. Predobro mi izgleda !
ReplyDeleteObožavam, obožavam!!
ReplyDeleteNešto slično radim svako ljeto, oduševljeva me kombinacija kapara s tunjevinom! Koliku god količinu napravila, uvijek se sve pojede iako ti se na početku desi da razmišljaš koji te đava natira da spremaš tolike količine za samo vas dvoje! No, onda, malo po malo mažući sve to na kruh ili krekere shvatiš da moraš radit još i da vam je i to bilo malo...
Predivno zvuči :)
Napravljen i ceka mazanje sutra za sendvic na poslu! Bila sam skepticna zbog nedostatka pravom mladog sira ovde, ali pokazalo se da je Hutte kase od Danonea prilicno dobra zamena za domaci sir. Valjda ce i moj sin da proba...
ReplyDelete