February 24, 2015

Topla čokolada sa kokosom i viskijem


Zima se svake godine nekako oduži i uglavnom se potrudi da nam na kraju pokaže šta sve ume i zna. Predlažem da se ovih večeri grejete uz toplu čokoladu, sa ili bez alkohola, po želji. Brže i lepše će proći vreme do proleća :)
Sastojci:
za 4 osobe
150 g crne čokolade
250 ml mleka
1 konzerva kokosovog mleka (400ml)
100 ml viskija
2 kašike braon šećera (ili manje po ukusu)
200 ml slatke pavlake
malo narendane čokolade za dekoraciju

 
U manju šerpicu sipajte  mleko i kokosovo mleko. Pustite da proključa, povremeno mešajući. Crnu čokoladu otopite  na pari. Mleko ostavite sa strane minut-dva, da se prohladi pa umešajte čokoladu. Mešajte sve dok se čokolada ujednačeno ne sjedini sa mlekom. Slatku pavlaku umutite u šlag. Na kraju u toplu čokoladu dodajte viski i promešajte. Rasporedite čokoladu u šolje i stavite po kašiku umućene slatke pavlake pa pospite sa rendanom čokoladom.

Recept za štampu

 
Pin It Now!

9 comments:

  1. Istina ove godine se zima baš ne da. Krasan recept!

    ReplyDelete
  2. Sa uživanjem bih popila ovu toplu čokoladu, jer kod nas je vreme ledenoooo.Divno izgleda.

    ReplyDelete
  3. Topla cokolada je uvek pun pogodak, a posebno kad je tako lepo spremljena, samo jos da se ususkas uz neku dobru knjigu.:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jao Lana ususkavanje uz dobru knjigu I mir I tisina! BAs bas bi mi prijalo :)

      Delete
  4. Da uljepša zimske večeri odlična ideja

    ReplyDelete