Gotove mešavine začina poput takozvane "vegete", mixa za piletinu, ribu, roštilj i sve ostalo jako često pored nekih osnovih stvari kao što su so, začinske biljke i sl. sadrže ogromnu količinu aditiva, pojačivača ukusa i ostale hemije. Jako loše za naš organizam. A pored toga mi zapravo i ne znamo kakvog je ukusa hrana. Dominiraju ti isti aditivi i pojačivači ukusa. Sa ovakvim mešavinama apsolutno znamo šta unosimo u organizam i sami biramo ukuse i začine koje volimo i ističemo prirodan ukus hrane.
Ovu kombinaciju začina sam zamislila za ribu i belo meso, uz dodatak sveže mlevenog bibera i eventalno limunove korice/soka. Medjutim isprobala sam je i sa povrćem i salatama i sjajno se uklopila!
Ovu kombinaciju začina sam zamislila za ribu i belo meso, uz dodatak sveže mlevenog bibera i eventalno limunove korice/soka. Medjutim isprobala sam je i sa povrćem i salatama i sjajno se uklopila!
250 g krupne
morske soli
1 kašičica belog
luka u prahu (može i so belog luka ili granule)
2 prepune
kašičice sušenog peršuna
2 prepune
kašičice sušene matičnjaka
1/2 kašičice
semena komorača
1 kašičica tucane
ljute paprike
Stavite sve
sastojke u dublji tanjir ili manju činiju. Kašikom dobro promešajte da se
začini ravnomerno rasporede. Sipajte u teglu sa dobrim poklopcem.
Odlična ideja a što se tiče pojačivača okusa i aditiva tu si u potpunosti u pravu,
ReplyDeleteOduševljena sam tvojim blogom! Nadam se da će te biti više u budućnosti... :)
ReplyDelete