Jako volim ovakva jela. Zanimljiva, jednostavna i hranljiva. Nema tu baš neke velike filozofije. Svi satojci su nam poznati i dostupni, a iskombinovani na neki malo drugačiji način. Idealan način da unesete malo raznolikosti u nedeljni meni, a da ne provedete sate i sate u kuhinji. Nakon ovog jela poželećete da pripremite i ostale recepte u TexMex stilu koje je Mezze tim napravio za vas.
Sastojci:
meso
400 g pilećeg belog mesa
sok 1/2 limete
1/2 kašičice čili
paprike u prahu
1/3 kašičice kumina u prahu
1 kašičica aleve paprike
1 kašika paradajz koncetrata
1-2 kašike maslinovog ulja
pirinač
125 g pirinča
200 g crvenog
pasulja iz konzerve
100 g kukuruza iz
konzerve
1 crvena paprika
sok 1/2 limete + 1 limeta za posluživanje
2 mlada luka
1 mala čili
paprika
so i biber
Meso isecite na
medaljone, deblje šnicle. U manju činiju stavite sve sastojke za marinadu za
meso pa blago umutite viljuškom. Staljajte parče po parče mesa u činiju pazite
da svako sa svih strana bude premazano
marinadom. Ostavite na sat-dva u frižideru. Posle toga ispecite meso u grill
ili običnom tiganju.
Odmerite pirinač
uz pomoć šolje, sipajte ga u malu šerpicu pa ga prelite sa dva puta više vruće
vode. Obično to bude 1 šolja pirinča 2 šolje vode, zavisi od veličine šolje.
Smanjite ringlu, malo posolite i poklopljeno kuvajte dok se voda ne apsorbuje.
Iseckajte maldi
luk (odvojite zeleni deo) i papriku,
čili papriku očistite od semenki pa iseckajte. Blago ih prodinstajte na malo
ulja. Dodajte kukuruz i pasulj i zagrejte. Sjedinite pirinač i povće, posolite
i pobiberite po ukusu, pospite seckanim zelenim delom mladog luka. Poslužite uz
pečenu piletinu i krišku limete.
Recept za štampu
Recept za štampu
a taman sam krenula misliti što bi mogla za ručak! odlično!
ReplyDeleteSuper fino!
ReplyDeleteSuper, vjerujem da je dobro
ReplyDeleteSuper izgleda!
ReplyDeleteIsprobano! Odlicno je! Ja sam grilovala piletinu, marinada je stvarno spas za belo meso. Koristila sam pasulj za chiilii iz konzerve, bilo je malo paradajza, pa je jelo dobilo finu crvenkastu boju. Ponavljam!
ReplyDeleteHvala puno puno na probanju recepta I javljanju utiska. Uvek se jako obradujem kada je neko zadovoljan
Delete:))