June 12, 2012

Pasta sa tunjevinom i povrćem


Ovaj ručak je skroz inspirisan mirisima i ukusima leta...
Omiljeni patlidžan, tikvice i paradajz uz tunjevinu, odličan spoj. Djumbir za nešto drugačiji šmek.


Naravno kada sezona dodje koristite svež paradajz umesto pelata. Djumbir možete zameniti origanom, bolsiljkom i umacitu u sve po koju maslinu i dobićete mediteranski šmek....Paprike bi se takodje savršeno uklopile u ovu varijatu....



Sastojci:
za dve osobe

1 veći mladi luk
2 čena belog luka
1 manji patlidžan (200 g)
1 manja tikvica (200 g)
240 g paradajz pelata ( 1 konzerva neto 240g)
150 g tunjevine, komadi
1 cm djumbira
1 ravna kašičica tucane ljute paprike
so, biber

200/ 250 g testenine, penne



Staviti vodu za pastu da provri.
Na malo maslinovog ulja prodinstajte sitno iseckan beli deo mladog luka, nakon dva tri minuta dodajte mu beli luk. Zatim dodajte tikvicu i patlidžan sečen na male kockice. Dinstajte dalje dok povrće ne omekša. Paradajz iseckajte pa dodajte u tiganj i sipajte ostatak pelata. Djumbir sitno narendajte i dodajte sosu. Sve kuvajte na tihoj vatri desetak minuta.
Stavite testeninu da se kuva.
Pred kraj u sos umešajte ocedjenu tunjevinu, sitno seckani zeleni deo mladog luka i začinite sa tucanom alevom paprikom, solju i biberom po ukusu. Kuvajte još minut dva da se ukusi povežu i prelite preko ocedjene testenine.

Isprobala Branka

Recept za štampu
Pin It Now!

14 comments:

  1. Jedino bih izbacila patlidžan, nije mi baš omiljen. Inače je recept po mom ukusu!

    ReplyDelete
  2. Super...! Moji omiljeni sastojci...tu bi smeka dala jedna ringlica (iz ulja, one koje se kupuju u jmalim teglicama...)...stavi se na pocetku na ulje i viljuskom se izgnjeci, prosto se istopi...

    ReplyDelete
  3. Ja volim patlidzam, odlican je recept, ja cu praviti vec ove nedelje...

    ReplyDelete
  4. Odličan ručak, ja tu kombinaciju isto jako volim. Bravo za đumbir, meni nije pao na pamet do sad, ali probat ću! Baš izgleda i miriše na ljeto, kako si i napisala :)

    ReplyDelete
  5. Kombinacija skroz po nasoj meri. Dopusta mnoge improvizacije i to mi je bas super... Bice isprobano.

    ReplyDelete
  6. Ovo je bas po mom ukusu, sve volim, super izgleda, predivno prezentovano i slike su fantasticne.

    ReplyDelete
  7. nikad ne odbijam tanjur pašte!!

    ReplyDelete
  8. Jela ovog pita obožavam a fotografije su ti savršene!

    ReplyDelete
  9. Odlično za leto, a ovakve recepte jako volim, posebno zbog toga što uvek možeš da se poigraš sa začinima i daš im neki novi šmek.

    ReplyDelete
  10. Svi sastojci zvuče odlično, tunu posebno volim, pa još sa tjesteninom, pun pogodak!

    ReplyDelete
  11. Odlican rucak. U ovim ljetnim danima sve vapi za jednostavnim!!!

    ReplyDelete
  12. Zvuči i izgleda prekrasno! Sviđa mi se kombinacija tunjevine i povrća :)

    ReplyDelete
  13. Mogla bi reči, da je pasta sa tunom moja omiljena hrana kroz tjedan. Ova izgleda baš privlačno :). Sviđa mi se dodatak djumbira...

    ReplyDelete