Iz prošlog posta ste svi nesumljivo shvatili da sam bila vrlo neraspoložena, i umesto da sedim skrštenih i očajavam rešila sam da se razveselim tako što ću pripremati neku klopu. Inspiracije da sama nešto smislim nisam imala pa sam uzela poslednji broj časopisa Sale i Pepe i počela da tražim šta bih pravila. Dugo, dugo nisam ništa mesila i pomislila sam da je vreme da se počastim nekim finim testom. A ko može da odoli pica testu ukombinovanim sa pečenim paprikama? Ja ne, svakako. Grickala sam ovu štrudlu po malo tog dana za ručak i za večeru, a ostatak je nestao ujutro. Nisam baš sklona da stalno jedem istu hranu, al ovo mi se jako dopalo i prijalo mi je. Što je najbitnije raspoloženje mi je bilo mnogo bolje, još dok sam odmeravala sastojke za testo.....
Malo sam izmenila orginalan recept, stavila sam zelene umesto crnih maslina, i upotrebila sušene začine, nisam imala sve sveže. Testo su naveli kupovno, ja sam napravila sama po svom standardnom receptu.
Sastojci:
za testo
250 g brašna
125 ml mlake vode
50 ml ulja
1 ravna kašičica soli
1/2 kesice suvog kvasca
Sjediniti sve sastojke za testo pa mesiti oko 5 minuta. Oblikovati loptu i ostaviti oko pola sata da testo naraste. Premesiti još jednom, ostaviti da se odmori 5 do 10 minuta pa razvući u pavougaonik.
Punjenje:
6 paprika različitih boja (pečenih i očišćenih)
40 g zelenih maslina bez koštica
1 čen belog luka
3 grančice svežeg peršuna, sitno iseckanog
1/2 kašičice suvog bosiljka
1/2 kašičice suvog majorana
origano
1 kašika maslinovog ulja
so, biber
Paprike isecite na krupnije komade i marinirajte ih u malo ulja sa seckanim: maslinama, belim lukom, začinskim biljem, solju i biberom.
Postavite razvučeno testo ispred sebe, na njega rasporedite paprike, urolajte u rolat i pričvrstite ivice.Izbockajte tersto viljuškom i premažite ga uljem. Pospite solju i origanom.
Pecite štrudlu u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 30 minuta, premazujući je uljem na pola pečenje. Poslužite odmah, po želji možete uz štrudlu staviti i sveži sir.
recept je iz časopisa Sale&Pepe jul/avgust 2011
Isprobala Milkica
Verzija za štampu
Jako lijepo i dekorativno, a o okusu i da ne govorim, po mojem guštu. Fotke prekrasne.
ReplyDeleteIzgleda super, odlična ideja zarolati povrće u štrudlu! Volim i sama grickati takve pikanterije!
ReplyDeleteSto ovo fino izgleda, testo i nadev od povrca, bas dobra kombinacija...a i fotke bih mogla poruckati!;)))
ReplyDeletePosebno dobar recept.Imamo ovde jednu italijansku pekaru i oni prave nesto slicno.To ti je sve sto ti treba za jedan fini ruckic;)
ReplyDeleteZnači izašao je novi broj. Ova štrudla ti izgleda bogovski i prava je damska ovako sa povrćem. Za muški deo populacije može malo pečenice da se doda pride.
ReplyDeleteHvala svima!
ReplyDelete@ Jelena nije jos izasao novi broj (bar mislim) Pise 19 avgusta, ako se ne varam.
Predivno izgleda i uopšte ne sumnjam da ovakva hrana diže raspoloženje ;)
ReplyDeleteOvakve boje u finom tjestu sigurno popravljaju raspoloženje.
ReplyDeleteDrži se :)
Po mom guštu ,obožavam pečene paprike.
ReplyDeleteSuper ideja, štrudla od povrća. Svakako za isprobati!
ReplyDeleteDivno izgleda,šareno,i vjerujem preukusno..ideja za deset:)
ReplyDeleteJa sam ovdje bila,pisala i odusevljavala se rolatu,no sada vidim da nema komentar???cesto mi se desava da zaboravim ponoviti rijeci ili brojevr,vec sta dode za provjeru identiteta i tako jednostavno komentar ne ostane,meni je to dodatno opterecenje,zato me izvinite ako nema komentara od mene,ali zasigurno znajte da sam bila :)..desava se to kada se dode u godine!!!
ReplyDelete