August 16, 2011

Bogata štrudla od povrća


Iz prošlog posta ste svi nesumljivo shvatili da sam bila vrlo neraspoložena, i umesto da sedim skrštenih i očajavam rešila sam da se razveselim tako što ću pripremati neku klopu. Inspiracije da sama nešto smislim nisam imala pa sam uzela poslednji broj časopisa Sale i Pepe i počela da tražim šta bih pravila. Dugo, dugo nisam ništa mesila i pomislila sam da je vreme da se počastim nekim finim testom. A ko može da odoli pica testu ukombinovanim sa pečenim paprikama? Ja ne, svakako. Grickala sam ovu štrudlu po malo tog dana za ručak i za večeru, a ostatak je nestao ujutro. Nisam baš sklona da stalno jedem istu hranu, al ovo mi se jako dopalo i prijalo mi je. Što je najbitnije raspoloženje mi je bilo mnogo bolje, još dok sam odmeravala sastojke za testo.....

Malo sam izmenila orginalan recept, stavila sam zelene umesto crnih maslina, i upotrebila sušene začine, nisam imala sve sveže. Testo su naveli kupovno, ja sam napravila sama po svom standardnom receptu.


Sastojci:
za testo

250 g brašna
125 ml mlake vode
50 ml ulja
1 ravna kašičica soli
1/2 kesice suvog kvasca

Sjediniti sve sastojke za testo pa mesiti oko 5 minuta. Oblikovati loptu i ostaviti oko pola sata da testo naraste. Premesiti još jednom, ostaviti da se odmori 5 do 10 minuta pa razvući u pavougaonik.




Punjenje:

6 paprika različitih boja (pečenih i očišćenih)
40 g zelenih maslina bez koštica
1 čen belog luka
3 grančice svežeg peršuna, sitno iseckanog
1/2 kašičice suvog bosiljka
1/2 kašičice suvog majorana
origano
1 kašika maslinovog ulja
so, biber

Paprike isecite na krupnije komade i marinirajte ih u malo ulja sa seckanim: maslinama,  belim lukom, začinskim biljem, solju i biberom.
Postavite razvučeno testo ispred sebe, na njega rasporedite paprike, urolajte u rolat i pričvrstite ivice.Izbockajte tersto viljuškom i premažite ga uljem. Pospite solju i origanom.
Pecite štrudlu u rerni zagrejanoj na  180 stepeni oko 30 minuta, premazujući je uljem na pola pečenje. Poslužite odmah, po želji možete uz štrudlu staviti i sveži sir.

recept je iz časopisa Sale&Pepe jul/avgust 2011

Isprobala Milkica


Verzija za štampu
Pin It Now!

12 comments:

  1. Jako lijepo i dekorativno, a o okusu i da ne govorim, po mojem guštu. Fotke prekrasne.

    ReplyDelete
  2. Izgleda super, odlična ideja zarolati povrće u štrudlu! Volim i sama grickati takve pikanterije!

    ReplyDelete
  3. Sto ovo fino izgleda, testo i nadev od povrca, bas dobra kombinacija...a i fotke bih mogla poruckati!;)))

    ReplyDelete
  4. Posebno dobar recept.Imamo ovde jednu italijansku pekaru i oni prave nesto slicno.To ti je sve sto ti treba za jedan fini ruckic;)

    ReplyDelete
  5. Znači izašao je novi broj. Ova štrudla ti izgleda bogovski i prava je damska ovako sa povrćem. Za muški deo populacije može malo pečenice da se doda pride.

    ReplyDelete
  6. Hvala svima!

    @ Jelena nije jos izasao novi broj (bar mislim) Pise 19 avgusta, ako se ne varam.

    ReplyDelete
  7. Predivno izgleda i uopšte ne sumnjam da ovakva hrana diže raspoloženje ;)

    ReplyDelete
  8. Ovakve boje u finom tjestu sigurno popravljaju raspoloženje.

    Drži se :)

    ReplyDelete
  9. Po mom guštu ,obožavam pečene paprike.

    ReplyDelete
  10. Super ideja, štrudla od povrća. Svakako za isprobati!

    ReplyDelete
  11. Divno izgleda,šareno,i vjerujem preukusno..ideja za deset:)

    ReplyDelete
  12. Ja sam ovdje bila,pisala i odusevljavala se rolatu,no sada vidim da nema komentar???cesto mi se desava da zaboravim ponoviti rijeci ili brojevr,vec sta dode za provjeru identiteta i tako jednostavno komentar ne ostane,meni je to dodatno opterecenje,zato me izvinite ako nema komentara od mene,ali zasigurno znajte da sam bila :)..desava se to kada se dode u godine!!!

    ReplyDelete