February 18, 2011

Booom sendvic




Brz i sit kasni rucak ili rana vecera.....moze i kasnije al kalorije vrcaju, pa bas i nije preporucljivo...a opet, mozete i da posluzite samo meso uz neki drugi prilog. Mislim da bi ove snicle bile savrsene i kao nedeljnji rucak. Med i sareni biber daju mesu neku sasvim specificnu notu koja je mene odusevila. Przila sam meso na gril tiganju i  moram da vam priznam da i ako meso i povrce imaju sjajan ukus peceni na gril tiganju, ne koristim ga cesto. Kolicina dima koja se pojavi u kuhinji je enormna, aspirator ne uspeva da bas sve izbaci napolje, a posle sama sebi mirisem kao gill majstor u hamburgeriji...ovom prilikom je najvise dima svakako stvorila marinada, ali i kada je nema situacija je vrlo slicna.Izbor mesa je po meni isto bitan, u ovom slucaju zaboravite na cisto meso bez imalo masnoce, lako bi moglo da se desi da posle pecenja bude slicnije djonu iznosene cipele nego mesu. Kremenadla bez kostiju ili lep komad vrata su bolji izbor. Sa izborom peciva je isto malo problematicno, manji i tanji hleb ili neki dobar somun, nesto ne previse testasto i ako je ikako moguce rupicasto. Zelenu salatu sam oprala i kada se ocedila malo sam je prelila maslinovim uljem i malo posolila, jednostavno ne volim kada je bas bez icega, pokvari mi ukus svega ostalog, kao da jedem lisce salate, samo.
I ovaj recept saljem Aleksandri kao jos jednu ulaznicu za ovaj krug u igri Ajme, koliko nas je koju je osmislila Snjezana, a tema je med.



Sastojci:

600 g snicli od svinjskog vrata
1 manja vekna hleba
nekoliko listova zelene salate + kasika maslinovog ulja
cca prepuna kasika pikantnog senfa
1 crveni luk

Marinada:

2 kasike meda
3 kasike ulja
1 kasicica pikantnog senfa
1/2 kasicice sarenog bibera, usitnjenog
1/2  kasicice crnog bibera, krupno mlevenog
so



U staklenu ciniju sipati med i ulje pa dodati kasiciu senfa umutiti viljuskom dok se ne stvori ujednacena masa, dodati obe vrste bibera, promesati. Meso istanjiti kuhinjskim cekicem pa natrljati solju pa jednu stranu premazati kasikom marinade. Redjati u drugu staklenu ciniju tako da prva snicla ide namazanom stranom dole pa sledeca namazanom stranom na onu sniclu koja je u ciniji i tako redom, sa ostatkom marinade preliti slozeno meso, malo protresti da se tesnost lepo rasporedi. Ostaviti nekoliko sati u frizideru, bar dva.
Oprati listove salate pa ih politi uljem i poslliti malo.Glavicu luka ocistiti i iseci na kolutove. Hleb uzduzno raseci. U medjuvremenu dobro zagrejati gril tiganj. Ocediti koliko toliko marinadu sa snici pa ih prziti, nekoliko minuta sa svake strane, u zavisnosti koliko volite da je peceno meso.Pecene snicle odlagati na tanjir.  Kada okrenete sniclu na pecenu stranu stavite hleb da bi se malo zagrejao,malo s` jedne strane pa sa druge. Kada su sve snicle ispecene premazemo donju polovinu hleba senfom pa stavimo salatu i na salatu meso, tecnost koja se ocedila sa snicli dok su cekale da se sve ispeku prelijemo preko mesa. Poredjamo kolutove luka pa stavimo gornju polovinu hleba. I pritisnemo. Da se upije tecnost od pecenja i hleb postane socniji. Isecite hleb na 4 ili vise delova. Sto ja nisam fotografisala da se  sendvici ne bi bas skroz ohladili.

Isprobala Lana,

Verzija za stampu

Pin It Now!

11 comments:

  1. Fantastičan recept!!!
    Pusa i ugodan vikend.

    ReplyDelete
  2. Volim, a i tko nebi volio!? Jako slasno izgleda ova tvoja vratina i kompletan sendvić. Svinjska vratina je najbolje meso za roštilj, apsolutno, a ti si imala odličan kasni ručak ili večericu!

    ReplyDelete
  3. Ceo dan sam jela neku laganicu tako da mi je sad stomak zakrčao... Predivno!

    ReplyDelete
  4. Kako ovo socno izgleda! Ova poslednja slika ce me proganjati nocas :)
    Kombinacija je idealna za rostilj.
    Pravim slicnu marinadu i stvarno je odlicna.Bas da nesto posebno mesu.

    ReplyDelete
  5. E na ovobi moj suprug odlepio. Kakav sendvič. Boli glava. Slažem se da je vrat odličan izbor. Nekada sam se gozila i odvajala masnoću sa mesa a sada samo vrat koristim. Moja kuhinja nema prozor, pa ne mogu da roštiljam, ali onda poručim od mame i tate da spreme ovakvo meso. Predobro!

    ReplyDelete
  6. Odlican ti je ovaj booom :) Rado bi se pozabavila jednim u bilo koje doba dana ;)

    ReplyDelete
  7. Mmmmm, ovakav komad uvijek, svi moji ukućani koji put se zažele pojesti nešto takvo.

    ReplyDelete
  8. Ovo spremam prvom prilikom.. *sline* (obožavam sendviče :D )

    ReplyDelete
  9. baš sam ogladnila samo dok sam vidjela sliku, a prema receptu ne sumnjam da je ovo odlično

    ReplyDelete
  10. Marinada od meda mi je genijalna. Sendvič odličan.

    Ja osobno bi stavila drugu vrstu mesa, ne znam neće me ta svinjetina nikako.. Ali to sam samo ja i moje fiks ideje.

    Sendvič je stvarno odličan, kao večera ili kao ručak..

    ReplyDelete
  11. Izgleda boombastično, bilježim recept...

    ReplyDelete