January 13, 2017

Crni hleb sa mlaćenicom, semenkama i sirom



Odličan je za doručak ili večeru uz krem sir, domaću paštetu ili puter. Deca će uživati ako ih pozovete da prave hleb sa vama, a biće vrlo ponosi  da ponesu to što su napravili u školu za užinu.


---------------------------------------------------------------------------------------

Crni hleb sa mlaćenicom, semenkama i sirom



300 g crnog brašna (mešavina za crni hleb)
200 ml mlaćenice
250 g krem sira, ili mladog sira
4 jajeta
2 kašike suncokretovih i bundevinih semenki  + za posipanje
¼ kašičice soli
2 kašičice praška za pecivo



Pomešajte brašno sa praškom za pecivo i solju. Dodajte blago umućena jaja, mlaćenicu i sir. Mešajte mikserom sa nastavcima za testo ili varjačom dok se ne stvori ujenačeno testo. Na kraju dodajte grubo naseckane semenke. Kalup za pečenje hleba obožite papirom, sipajte smesu, pospite sa ekstra semnekama i pecite u unapred ugrejanoj rerni na 180 °C oko sat vermena. Pre nego što izvadite hleb/kolač iz rerne proverite da li je pečen uz pomoć čačkalice. Gotov hleb izvadite iz kalupa, prekrite krpom i ostavite da se ohladi.




Pin It Now!

4 comments:

  1. Oooo, velkam bek! Drago mi je da si opet sa nama. Mnogo lep hleb, nema šta!

    ReplyDelete
  2. Dobar recept nema šta, a i fotografija je odlična. Pratim te, dopada mi se blog. Pišem blog http://traganjezaizgubljenimvremenom.blogspot.rs/, pa ako želiš možeš me posetiti i pratiti. Imamo slična intresovanja, knjige, kuhinja itd...

    ReplyDelete
  3. Lepo da si nam došla sa ovim lepim receptom. odličan je hleb i ne samo uz doručak

    ReplyDelete