January 22, 2017

Pasta sa sosom od limuna i lososom



Mislim da ovom receptu ne treba neki specijalan uvod. Nežni losos upotpunjen neodoljivim sosom od limuna sa daškom putera. Sve to upotpunjeno pastom. Savršeno.
Uživajte u ostatku vikenda!
---------------------------------------------------------------------------------------

Pasta sa sosom od limuna i lososom

2 filea lososa
1 neprskani limun, kora i sok
60 g putera
300 ml krem freša ili pavlake za kuvanje
so, biber
vlašac
300 g testenine po želji

U veliki lonac stavite vodu za testeninu. Kada voda provri dodajte oko pola kašike soli i kuvajte testenuinu prema uputstvu sa kese.
Losos isecite na manje kraće trake.
U velikom dubokom tiganju otopite puter uz dodatak vrlo malo maslinovog ulja. Kada se puter rastopi dodajte narendanu koru limuna. Sklonite sa ringle dodajte krem freš i mešajte dok se ne sjedini sa puterom. Ubacite lososa i vratite na ringlu i kuvajte još dva tri minuta. Na kraju dodajte sok od limuna i još jednom polako promešajte. Skuvanu i oceđenu testeninu stavite u tiganj sa sosom. Dodajte malo vode (oko pola kutlače) u kojoj se kuvala testenina. Pormšajte da se testenina i sos sjedine. Servirajte na tanjire, pospte sitnoi seckanim lašcem i odmah poslužite. 





Pin It Now!

2 comments:

  1. Odličan recept! Bilježim. Nikada dovoljno ovakvih recepata za ribu.

    ReplyDelete
  2. Već i sos od limuna bi bio dovoljan za uzivanje u pasti. Naravno sa dodatkom losoosa je extra

    ReplyDelete