Jako volim djumbir, u čaju, u smutijima, u hrani...
Limun i djumbir udruženi u ovoj super osvežavajućoj limunadi su apsolutni hit leta. Polužila sam je na Teinom rodjendanu i svima se jako dopala, a i kasnije sam je pravila nekoliko puta. Ukusi limuna i djumbira se dopunjuju, limunada nije prejaka, taman.
Uživajte!
Sastojci:
Original recept
7 šolja vode*
1 šolja šećera
7,5 cm đumbira
2/3 šolje soka od limuna (oko 5-6 limuna)
U malu šerpicu stavite šećer, narendan ili iseckan đumbir i šolju vode. Stavite na ringlu na srednju jačinu i nakon što prokuva kuvajte još 5 minuta. Ostavite sa strane da se ohladi, oko pola sata zatim premestite u frižider. Ohladjeni sirup procedite u veliki bokal ili flašu, dodajte limunov sok i vodu, dobro promešajte pa stavite u frižider da se ohladi. Poslužite sa puno leda i kriškama limuna.
*šolja 250 ml
Recept za štampu
Slažem se, limun i đumbir savršeno se slažu. Uvijek ih stavim zajedno u svoju aromatiziranu vodu, a šećer izbjegavam.
ReplyDeleteU pravu si, secer treba izbegavati.
DeletePozz
Divna ideja za letnje osvezenje i lepe fotkice.:)))
ReplyDeleteHvala Lana :***
DeleteOvo obožavam!
ReplyDelete