Ovog leta sam skroz u fazonu ovakvih jendostavnih poslastica. Ništa što zahteva duže zadržavanje u kuhinji i komplikovane radnje mi nije ni na jednoj to do listi. To me posebo radujer jer sam uvek sklona dodatnom i neretko preteranom komplikovanju stvari.
Cruble nas je oduševio još kada sam ga prvi put pravila zbog velike količine voća i hrskavog testa. Toping u ovoj varijati je nešto malčice izmenjen Anin, dodala sam bademe i malo povećala količinu u skladu sa brojem ljudi za koji sam pravila.
Uživajte!
Sastojci:
170 g ovsenih pahuljica
120 g putera
100 g brašna
100 g šećera
1 puna kašika meda
šaka badema
600 g kruški
500 g kupina
150 g borovnica
4 kašike žutog šećera
Pomešajte brašno, ovsene pahuljice i šećer. Dodajte listiće putera i prstima utrljajte, da se stvore mrvice. Nakon toga dodajte med i naseckane bademe, pomešajte i ostavite u frižider.
Oljuštite i očistite kruške pa ih isceite na kockice. Kupine i borovnice dobro operite i ocedite od vode. Stavite voće u posudu za pečenje (ili ako ćete peći crumble u idividualnim posudicama stavite u jednu veću posudu pa kasnije podelite) dodajte šećer i promešajte. Ravnomerno rasporedite mrvičasto testo po voću. Pecite u unapred ugrejanoj rerni na 200°C 45-60 minuta, dok crumble lepo ne potamni. Poslužite topao ili hladan uz sladoled.
Pin It Now!
Cruble nas je oduševio još kada sam ga prvi put pravila zbog velike količine voća i hrskavog testa. Toping u ovoj varijati je nešto malčice izmenjen Anin, dodala sam bademe i malo povećala količinu u skladu sa brojem ljudi za koji sam pravila.
Uživajte!
Sastojci:
170 g ovsenih pahuljica
120 g putera
100 g brašna
100 g šećera
1 puna kašika meda
šaka badema
600 g kruški
500 g kupina
150 g borovnica
4 kašike žutog šećera
Pomešajte brašno, ovsene pahuljice i šećer. Dodajte listiće putera i prstima utrljajte, da se stvore mrvice. Nakon toga dodajte med i naseckane bademe, pomešajte i ostavite u frižider.
Oljuštite i očistite kruške pa ih isceite na kockice. Kupine i borovnice dobro operite i ocedite od vode. Stavite voće u posudu za pečenje (ili ako ćete peći crumble u idividualnim posudicama stavite u jednu veću posudu pa kasnije podelite) dodajte šećer i promešajte. Ravnomerno rasporedite mrvičasto testo po voću. Pecite u unapred ugrejanoj rerni na 200°C 45-60 minuta, dok crumble lepo ne potamni. Poslužite topao ili hladan uz sladoled.
Dobila sam gomilu kruški i nektarina. šta misliš, jel bi to bila ok kombinacija? Baš bi mogla taj krambl već jednom da probam!Stalno mi je u mislima:)
ReplyDeleteU ovoj gore kombinaciji sam sigurna da je loodilo ukusan:)
Bila bi sigurno super kombinacija, nektarine imaju malo jači ukus i sigurno bi dominirale tom kombinacijom. Moraš da probaš krambl, savršen je u svim varijantama!
DeletePravila! Jaaaako dobro, jako! Nisam imala breskve (pojeli) pa sam stavila maline i kruške.
DeleteJako mi se sviđa što ima badema u kramblu, baš mu daje dobar šmek.
Hvala za recept keeper:)
Bas mi je drago sto si pravila :)))
DeleteVoce svakako mozes da menjas od sezone do sezone
:*
UH, uvek sam za crumble. Brzo i preukusno. Metni borovnice u naslov..; )
ReplyDeletejednostavno je najbolje. crumble obožavam
ReplyDeletesanja, koje ovsene pahuljice koristis? ja sam u merkatoru kupovala neke austrijske rolled oats, koje su bile savrsene i za kolace i za kase, ali ih nema vise :(
ReplyDeleteOvsene pahuljice koristim one koje najdem u Maxiju posto sam tamo najcesce, nisu nista posebno.
DeletePozz
koliko porcija izadje od ove kolicine sastojaka. crumble izgleda sjajno! pozdrav!
ReplyDeleteAko su pojedinacne posude od 6-8 porcija, ili jedna posuda za pecenje 30x20
DeletePozz!
Upravo probala. Ju ju ju! Kako odoleti da ne pojedes sve? :)
ReplyDeleteCrumble obožavam, tako je jednostavan a preukusan desert, a kombinacije bezbrojne :-) Jako mi se dopada dodatak badema, moraću isprobati idući put!
ReplyDelete