Ovu čorbu sam pravila inspirisana Engleskom Čorbom od celera i stiltona.
Sastojci:
za 2 osobe
250 g korena celera
1/2 veće glavice luka
1 srednji krompir
1 koren paštrnaka oko 100 g
oko 500 ml supe
50 g sira sa plavim budjima
so, biber
Zgrejati rernu na 200°C.
Povrće očistiti i oprati pa iseći na jednake veće kocke. Poredjati sve u vatrostalnu posudu, posoliti pa preliti sa dve kašike maslinovog ulja. Peći oko 40 minuta, bar jednom promešati povrće dok se peče. Izvaditi iz rerne i ostaviti 5 minuta da ohladi. Staviti u blender i sipati 1/3 pripremljene supe. Izblendirati. Sipati u lonac odgovarajuće veličine, doliti supe do željene gustine i pustiti da prvori. Staviti soli i bibera po ukusu. Rasporediti čorbu u tanjire pa posuti sa usitnjenim sirom.
Verzija za štapu
Isprobala Nevena
Nisam još nikad probala sa pečenim povrćem u rerni...Pravo da ti kažem nisam se toga nikad setila:)
ReplyDeleteAl kontam da je ukus mnogo bolji nego kada je povrće kuvano!
Baš ću probam:)
Fotke su baš <3
Ona salvetica/krpica je tako ćarming!
I ja sam za čorbice kao glavno jelo a čini mi se da su mahom sve cure tako rapoložene. Muškima treba ipak neka šnicla pride. Slažem se, pečeno povrće ima skroz drugačiji šmek. Skoro sam pravila nešto sa pečenim celerom i oduševila se. Treba da iskombinujem još pa će na blog, a buđavi sir e to ti je supe u kombinaciji. Mene samo čudi da Rokfor još uvek drži cenu od 145dinara. Cena mu se nije menjala godinama.
ReplyDeleteOvo MORA biti dobro. Obožavam celer, prekrasna je!
ReplyDeleteOdlicno zvuci. Volim inace corbice u koje se dodaje sir, a ovo sa pecenim povrcem mi je sasvim novo. Predivna prezentacija :)
ReplyDeleteJa opet zazirem od celera, umislila sam da mu je ukus prejak. Moraću jednom da se odvažim, mada meni u krem supama fali "nešto".
ReplyDeletekrem juhe su moje juhe, volim ih :) jako lijepa kombinacija!
ReplyDeleteI ja jako volim čorbe od pečenog povrća. Ova mi zvuči super a fotkice su mi prelepe!
ReplyDeleteSigurna sam da je vrlo ukusna. Pre izvesnog vremena sam jela čorbu od peršunovog korena, za koju sam, kao i Vela za ovu, zazirala da će biti prejakog ukusa, a bila je fenomenalna. Pa su je još servirali sa čipsom od cvekle. E to što je fantazija!
ReplyDeleteHm, veri interesting. Moram probati.
ReplyDeleteI ja volim čorbice od pečenog povrća. :) U stvari, volim ih mnogo više nego obične, bistre supe. Mnogo mi se dopada ovo tvoje lonče...
ReplyDeleteVrlo lep recept i slatki su mi ti loncici za prezentaciju, fotka sa plavom dascicom i seckanim povrcem je mrak!:)))
ReplyDeleteOdličan recept za današnju juhu, s obzirom da imam u frigiu baš sve sastojke. Super!
ReplyDeleteJa sam u fazi krem čorbi, baš sam Marku rekla da sada ne mogu da zamislim sebe sa nekom čorbom sa komadima povrća :) Odličan je ovaj recept, i isprobaću ga sigurno! Celer mi je postao omiljeni od pre neki dan kad sam ga samo malo propržila na maslinovom ulju sa grančicom svežeg origana - savršenstvo!
ReplyDeleteŠto je dobro! Pravila sam čorbu sa pečenim dulekom, ali ovo ne. A baš sam intenzivirala celer u kuhinji; jedva čekam da probam ovako nešto. Još sa plavim sirom.. uh!
ReplyDeleteDivno izgleda.
ReplyDelete