Volite klasičnu pitu/savijaču sa jabukama ili bundevama?
Ovo je kombinacija obe u malo drugačijem pakovanju sa dodatkom finog sosa. Prvo sam htela da pravim korpice, a onda sam se setila Aninih samosa i to mi se učinilo bolje. Ta forma me toliko oduševila da sam trouglove pravila već dva puta, a planiram da probam i neke slane varijante, a sigurno će se naći kao posluženje na sledećem rodjendanu ili nekoj sličnoj prilici.
Brzo i lako a vrlo zanimljivo!
Sastojci:
400 g rendane bundeve
400 g rendane jabuke
150 g smeđeg šećera
1 kašika meda
1 kašika soka od limuna
1/2 kašičice cimeta
puter ili ulje za premazivanje
pakovanje kora za pitu
sos:
isecđen sok od pripremljenog fila
1,5 kašika meda
Stavite rendanu jabuku i bundevu u dublju činiju i dodajte ostale sastojke, promešajte da se sjedine. Ostavite da odstoji desetak minuta, pa procedite i pritom sačuvajte sok. Otopite puter ili sipate ulje u manju činiju. Jednu koru premažite uz pomoč četkice uljem/puterom pa preko nje stavite drugu koru. Vertikalno podelite koru na tri ili četiri dela, u zavisnosti da li želite manje ili veće trougove, stavite po kašiku ili manje fila pri dnu svake trake, pa preklopite kraj tako da se formira trougao, pravite trouglove dok ne uvijete celu traku, kraj trake premažite uljem da se zalepi za trougao, da se ne bi odvajajo prilikom pečenja. Premažite cele trouglove uljem/rastopljenim puterom i ređajte na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite na 180 °C 25-30 minuta, do zlatno žute boje.
Sok preostao od jabuka i bundeve sipajte u manju šerpicu, dodajte med i kuvajte dvadesetak minuta, tj dok se ne ukuva i postane gust sirup/sos.
Pečene trouglove pospite šećerom u prahu i polužite uz sos.
Odmah prepisujem u svesku, ovo je jedan od onih recepata za ne propustiti!
ReplyDeleteeee odlicnoo, i tako jednostavno!!! =)
ReplyDeleteSkroz zanimljiv i jednostavan recept... Sigurno će nam se dopasti... Uzimam ideju :)
ReplyDeleteodlicno, prava jesenjska poslastica!
ReplyDeleteRadila sam takve danas :) samo sa mesom :) prefino!
ReplyDeletekrasno izgledaju i odlična je ideja. Makar, da si barem pokazala kako savijaš u trokut za ovakve kao ja:)) Tko zna što će meni ispasti ako se usudim probati.
ReplyDeleteAdorei pois além de lindos tem um recheio delicioso.
ReplyDeletebjs
Super! Sad kad sam se izvestila u motanju samo izlecu troglici, tako ce i ovi!
ReplyDeleteSuper igleda, posebno mi se sviđa umak.
ReplyDeletePredobro, jako fini okusi :)
ReplyDeleteDivno, meni dve najomiljenije pitice sada u jednom pakovanju, a svidja mi se i taj sos sa strane koji su posluzila, obicno popijem sok koji ostane od jabuka, ali ovo je jos bolje!:))))
ReplyDeleteKombinacija jabuke i bundeve je meni odlična, rado ih kombiniram u džemu, i vjerujem da su ovi trouglići preukusni. Prava jesenjska divotica!
ReplyDeleteodlično si to iskombinirala i još iskoristila sok za umak!!bravo!
ReplyDeleteovo je baš interesantan ideja zamotavanja, ja najčešće tako radim sa čokoladom ili višnjama
ReplyDeleteJaooooj, njam, njam... Ja nisam neki ljubitelj bundevara, ali sa dodatkom ovih jabuka i sosa, ne znam kako bih ovoj tvojoj piti odolela. Pa jos ovi trouglici. odlicna fora!
ReplyDeleteHvala sto si nam se prikljucila na EX YU zurci. Bas mi je drago da sam imala priliku da naidjem na tvoj blog.
Aleksandra
Jedem vrelo, sve jezik pece!!!! Jooj koliko je lepo. Ukus detinjstva :)
ReplyDelete