July 23, 2012

Sorbe od limuna sa prelivom od malina



Danas bez mnogo priče jedan recept iz aktuelnog broja časopisa Mezze...


Sastojci:
za 4-6 osoba

500 ml vode
250 ml soka od limuna, sveže iscedjenog
200 g šećera
80 g meda
narendana kora 1 limuna


 200 g malina
150 g šećera
1 kašika meda
2 kašike soka od limuna


Stavite vodu, šećer i med da proključaju. U prohlađenu vodu dodajte sok i narendanu koru od limuna. Sipajte mešavinu u odgovarajuću metalnu ili plastičnu posudu i ostavite preko noći u zamrzivač da se zamrzne ili to uradite u aparatu za sladoled.
U manju šerpicu stavite maline šećer i med i kuvajte na laganoj vatri, viljuškom gnječeći voće. Na kraju dodajte sok od limuna i po želji procedite kroz gustu cediljku. Ostavite da se ogladi pa sipajte u manju flašicu i čuvajte u frižideru do upotrebe.
Zamrznuti sorbe od limuna rasporedite u činije ili čaše za serviranje, prelite sa sirupom od malina i ukrasite listićima nane.   

Pin It Now!

13 comments:

  1. Volim sorbete baš zbog nijhove brze pripreme. Ja danas radim sorbet od dinje, baš me zanima kako če izpasti :).

    Super izgleda :).

    ReplyDelete
  2. volim sve gde se doda limunova kora i limun, a sorbe volim posebno jer je mnogo više prijateljski nastrojen prema mojoj liniji od sladoleda:):)

    ReplyDelete
  3. Volim, volim i ja...a iskreno govoreci ni preliv od maline mi nije mrzak...!

    ReplyDelete
  4. Ovo je dobro, jaaaako dobro :))) Izgleda mi predivno!

    ReplyDelete
  5. Jednostavno pozelis da odmah pruziz ruku i posluzis se, mmmmm... fotke su predobre!:)))

    ReplyDelete
  6. Iako jednostavno, izgleda jako ukusno.

    ReplyDelete
  7. sorbetto obožavam uz dodatak alkohola, limoncello bi odlično pasao

    ReplyDelete
  8. Krasno izgleda, pravi ljetni desert.

    ReplyDelete
  9. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  10. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete