Danas bez mnogo priče jedan recept iz aktuelnog broja časopisa Mezze...
Sastojci:
za 4-6 osoba
500 ml vode
250 ml soka od limuna,
sveže iscedjenog
200 g šećera
80 g meda
narendana kora 1
limuna
200 g malina
150 g šećera
1 kašika meda
2 kašike soka od
limuna
Stavite vodu, šećer i
med da proključaju. U prohlađenu vodu dodajte sok i narendanu koru od limuna.
Sipajte mešavinu u odgovarajuću metalnu ili plastičnu posudu i ostavite preko
noći u zamrzivač da se zamrzne ili to uradite u aparatu za sladoled.
U manju šerpicu
stavite maline šećer i med i kuvajte na laganoj vatri, viljuškom gnječeći voće.
Na kraju dodajte sok od limuna i po želji procedite kroz gustu cediljku.
Ostavite da se ogladi pa sipajte u manju flašicu i čuvajte u frižideru do
upotrebe.
Zamrznuti sorbe od
limuna rasporedite u činije ili čaše za serviranje, prelite sa sirupom od
malina i ukrasite listićima nane.
Volim sorbete baš zbog nijhove brze pripreme. Ja danas radim sorbet od dinje, baš me zanima kako če izpasti :).
ReplyDeleteSuper izgleda :).
volim sve gde se doda limunova kora i limun, a sorbe volim posebno jer je mnogo više prijateljski nastrojen prema mojoj liniji od sladoleda:):)
ReplyDeleteovo je divota!
ReplyDeleteVolim, volim i ja...a iskreno govoreci ni preliv od maline mi nije mrzak...!
ReplyDeleteOvo je dobro, jaaaako dobro :))) Izgleda mi predivno!
ReplyDeleteJednostavno i savršeno.
ReplyDeletegenijalno koliko je jednostavno! =)
ReplyDeleteJednostavno pozelis da odmah pruziz ruku i posluzis se, mmmmm... fotke su predobre!:)))
ReplyDeleteIako jednostavno, izgleda jako ukusno.
ReplyDeletesorbetto obožavam uz dodatak alkohola, limoncello bi odlično pasao
ReplyDeleteKrasno izgleda, pravi ljetni desert.
ReplyDeleteThis comment has been removed by a blog administrator.
ReplyDeleteThis comment has been removed by a blog administrator.
ReplyDelete