U zurbi, kratko evo jedne lepe corbice. Obozavam corbice a i bundevu. Prosle jeseni sam otkrila slana jela od bundeve i isprobala sve i svasta. Odusevila sam se, pored toga sto je izuzetno zdrava i ukusna je. Ove jeseni nastavljamo trend bundeve.....
Krem čorba od bundeve
Sastojci:
500 g bundeve
500 g bundeve
3 veće šargarepe
3 čena belog luka
1 veći krompir
1.2 l temeljca od povrća
2 dl pavlake
maslinovo ulje
3 čena belog luka
1 veći krompir
1.2 l temeljca od povrća
2 dl pavlake
maslinovo ulje
so, biber
Beli luk zgnječiti i prziti kratko na ulju, pa dodati kocke bundeve i pržiti oko 5-7 minuta, dodati šargarepu i krompir isečene na kocke i dalje dinstati, minut- dva. Usuti temeljac i kuvati dok povrće ne omekša. Procediti i propasirati pa sjediniti sa temeljcem, začinioti po ukusu. Staviti da provri pa skloniti sa vatre I dodati umućenu pavlaku.
Beli luk zgnječiti i prziti kratko na ulju, pa dodati kocke bundeve i pržiti oko 5-7 minuta, dodati šargarepu i krompir isečene na kocke i dalje dinstati, minut- dva. Usuti temeljac i kuvati dok povrće ne omekša. Procediti i propasirati pa sjediniti sa temeljcem, začinioti po ukusu. Staviti da provri pa skloniti sa vatre I dodati umućenu pavlaku.
Verzija za stampu
Ja sam jedina koja je još nije pravila, a strasni sam ljubitelj čorbica i supica! Ovaj beli luk na slici je strava!
ReplyDeletePrava jesenja corba, obozavam boju bundevine corbe! Jelena hvali luk, a meni su prelepe Vase kasike!
ReplyDeleteGotovo redovna na stolu kad jesen dodje. Lijepo ti se slaze sa pozadinom tvoga bloga!
ReplyDeleteJako lijepa prezentacija, a ovakva juha je divna, volimo je i često je radim.
ReplyDeleteUvek sam za bundevu;) Lepo napravljeno i lepo izgleda.
ReplyDeleteI ja jako volim juhu od bundeve i ove sezone ih baš puno kuham. Ova tvoja izgleda jako ukusno. :)
ReplyDeleteJa sam ovu godinu u otkrivanju bundeve i isto tako isprobavam sve i svašta i čudim se gdje sam ranije bila :). Isprobati ću i ovu juhicu, odlično izgleda !!
ReplyDelete